חג רענן – איזה מנות ירעננו לכם את שולחן השבועות
חג הגבינות הלבן יכול להפתיע אתכם עם שלל מתכונים חלביים שעשויים לעיתים להכביד עליכם עד מאוד. השנה הזו לא תצטרכו להצטייד במכנסיים עם גומי כי הפעם הזו אנו מביאים לפניכם מנות קלילות ומרעננות שישאירו אתכם קלילים כאיילות גם בתום הארוחה.

קוקטייל קריר ומדליק
מתי בפעם האחרונה שתיתים קוקטייל עם עשבי תיבול? כן שמעתם נכון – עשבי תיבול. לפניכם קוקטייל מרענן במיוחד שיתחיל לכם את אווירת החג בסגנון סופר מיוחד. כך תכינו אותו: במכתש ועלי קטשו היטב עלי בזיליקום, אחר כך העבירו אותם אל השייקר והוסיפו פנימה ג'ין, מיץ לימון טרי, סירופ שקדים ירוקים קרח גרוס ושקשקו היטב. מזגו אל כוס הקוקטיילים שלכם והגישו עם עלה בזיליקום טרי ופרוסות של ליים יבש!
סלט ירקות ישראלי עם טוויסט מרענן
בין שלל סלטים לשבועות שניתן להכין, בחרנו דווקא בסלט הירקות הכי ישראלי שקיים בתולדות המדינה – הלוא הוא הסלט שמורכב מעגבנייה ומלפפון קצוצים דק עם פטרוזיליה ולימון. למרות שאת מרכיבי הבסיס האלו ניתן למצוא בשלל סלטים כמו סלט יווני (בלי פטרוזיליה כמובן). אם אתם רוצים גם לשדרג אותו וגם לרענן אותו, כל מה שאתם צריכים הוא להוסיף פנימה, קוביות גמבה, בצל סגול קצוץ דק, רצועות דקות של כרוב סגול והמרכיב המרענן שלכם – נענע. שילובה של הנענע בתוך הסלט הזה יקפיץ אותו לדרגת ריענון חדשה שטרם נפגשתם בה בסלט הכי ישראלי שיש.
שוט של אבטיח בתוך מלפפון ירוק
אם עסקינן במרעננים קייצים לכבוד חג השבועות, לפניכם קינוח מדליק מרענן במיוחד שהאורחים שלכם יתלהבו ממנו מאוד! תוכלו להגיש אותו בגרסתו האלכוהולית או ללא אלכוהול כלל.
לגרסת האלכוהול יש לקחת אבטיח שלם, לחורר חור בקליפתו ולהכניס פנימה בקבוק וודקה אשר יטפטף פנימה במשך לילה שלם וייספג בטעמי האבטיח אשר יעדן את הוודקה.
להכנת הכוסות שבהן יוגש האבטיח יש לקחת מלפפונים ירוקים, לשטוף את קליפתן היטב, למדוד כ-5 ס"מ ולחתוך. רוקנו את פנים המלפפון והשאירו לו תחתית אשר תחזיק את האבטיח.
כעת חתכו את האבטיח לחתיכות קטנות, קצצו גם נענע וערבבו יחד. למי שרוצה להוסיף טוויסט מעניין שישלב בפנים גם פלפל חלפיניו! כעת, הכניסו את התערובת לתוך כוס המלפפונים והניחו אותם על מגבת לספוח את הלחות לפני שאתם מגישים.
מי שרוצה לחזק את טעמה של הוודקה יכול להוסיף מעט לתוך התערובת הקצוצה.
לגרסה ללא האלכוהול – לא להשתמש כלל בוודקה.
סלט קינואה וירוקים מרעננים
טרנד הקינואה אינו חולף והיא ממשיכה לככב בבתי קפה, במסעדות וגם על שולחן החג בביתכם. להכנת סלט קינואה מרענן במיוחד התחילו בהכנתה של הקינואה. בסיר שפכו מעט שמן, הוסיפו את הקינואה והוסיפו מים ומלח. בשלו אותה כעשרים דקות עד שהיא מוכנה. בקער גדולה הניחו את הקינואה והוסיפה לה מלפפונים ירוקים עם הקליפה חתוכים לקוביות, עגבניות שרי חצויות, פלפל צהוב חתוך לקוביות, טבעות בצל סגול, פלפל ירוק חריף להקפצת הטעמים, פטרוזיליה, כוסברה, שמן זית, מלח, פלפל שחור, מיץ מלימון טרי וכמובן המרענן הלאומי הלואי היא – הנענע! בתאבון.
טיפ לשדרוג: הגישו את הסלט הזה לצד מאפים לשבועות שניתן לנשנש יחד עם הסלט.
שייק צהוב כמו השמש
שייק בגוון צהוב עז, עם ניחוח משכר וטעם אלוהי, זה מה שמצפה לכם בפה כשתכינו את השייק הזה. להכנתו תזדקקו לאננס כמובן, יוגורט, ג'ינג'ר טרי מגורד ופלפל צהוב נקי מגרעינים. טחנו הכול יחד ולא תאמינו כמה מרעננים המרכיבים הללו יחד!
סורבה מרענן במיוחד
הידעתם כי הדרך לנקות את הפה מטעמים ולרענן את החך היא באמצעות סורבה? זוהי מנה שמוגשת בין הארוחות במינון נמוך – כדור אחד. וטעמו של הסורבה הקריר והטעים מסייעת לכם להכין את הפה ובלוטות הטעם שלכם לקראת המנה הבאה שמיד מגיעה.
סלט מפירות הקיץ
היש מרענן יותר מסלט פירות קריר וקיצי בסיום הארוחה? תוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם שלל פירות נפלאים ולשלבם בתוך סלט גדול וטעים במיוחד, כך תכינו אותו: הכינו את הפירות הבאים – אננס, מנגו, נקטרינה, קיווי, נענע, בננה, גזר מגורר, תפוח גרנד סמית' ואגס. חתכו את הפירות לקוביות, סחטו מיץ מתפוזים טריים הוסיפו מעט תמצית וניל להעשרת הטעמים והגישו לאורחים.
לסיכום, השנה הזו שולחן החג שלכם יהיה קליל ומרענן מתמיד, ואתם תזכן לארח ארוחת חג בניחוח אחר לחלוטין. ייתכן שהקלילות הזו תהיה כה מוצלחת שתהיו חייבים לחזור עליה גם בשנה הבאה!
