עוגות שחיתות לפסח
חג פסח הוא הזדמנות "לצאת מהקופסה". להמציא מתכונים חדשים, לשנות מתכונים קיימים להתאים את בישולי המטבח לדרישות הכשרות של החג ועוד. זוהי גם הזדמנות מצוינת להכנת מתכונים מושחתים ומפתיעים שיתאימו לחג וידהימו את כל הסובבים. לפניכם כמה מתכוני עוגות מופלאים, מושחתים וטעימים להפליא, שתוכלו להכין במטבח שלכם לערב החג או סתם לפינוק משפחתי.

עוגת שוקולד פקאן עסיסית ונימוחה
עוגות השוקולד מצריכות לרוב קמח, אך כדי להכין עוגת שוקולד לפסח, יש למצוא מרכיב אחר. בעוגה זו נשתמש באגוזי פקאן טחונים שיחליפו את הקמח ויעניקו לעוגה טעם מיוחד ושונה.
נמיס שוקולד מריר ושמן בקערה במיקרוגל עד שיתקבל מרקם קרמי עדין, נניח את הקערה בצד לקירור ונמשיך בהכנה. נקציף חלמונים וסוכר עד שתתקבל קציפה יציבה ותפוחה. אל הקציפה מוסיפים לאט את השוקולד המומס ואבקת אגוזי הפקאן ומערבבים.
בקערה נפרדת נקציף חלבונים וסוכר עד ששוב נקבל קצף יציב. את הקצף נקפל בתנועות סיבוביות לתוך השוקולד ונערבב בעדינות היטב. את התערובת נעביר לתבנית משומנת ונאפה כ-50 דקות. כדי לוודא אם העוגה מוכנה, ננעץ במרכזה קיסם, ואם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה. נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
בינתיים נכין את קרם השוקולד לציפוי. בסיר קטן נשים מים, שמן ושוקולד מריר ואת הסיר נניח מעל סיר עם מים שיונח על הכיריים. ניתן לשוקולד להימס לקרם חלק ואותו נמזוג על העוגה. ניתן להחליק באמצעות מרית. לקישוט נסדר עיגולים של פקאנים מסוכרים.
עוגת קרמבו שאי אפשר להפסיק לאכול
עוגה נפלאה נוספת היא עוגת קרמבו עשירה ומושחתת. יש לה תחתית קשיחה בדומה לעוגיית הקרמבו, קרם מילוי מתוק ולבן ולבסוף קרם שוקולד חום ודק שיכסה את כל העוגה ויעניק לה מעטפת נהדרת.
נתחיל כמובן בתחתית על־ידי הקצפת חלבונים וסוכר, לאט נוסיף את החלמונים ונמשיך בהקצפה. לבסוף נוסיף פודינג וניל ואבקת אפייה ונערבב היטב בצורה עדינה.
את התערובת נעביר לתבנית עגולה משומנת ונאפה כרבע שעה בלבד. נוציא את התבנית וניתן לתחתית להצטנן.
בינתיים נכין את מילוי הקרם הלבן. נקציף שמנת מתוקה עשירה עם סוכר עד לקבלת קרם אחיד וחלק ואותו נמזוג על תחתית העוגה שהתקררה.
לסיום נכין קרם שוקולד פשוט על־ידי המסה של שוקולד חלב עם שמנת מתוקה במיקרוגל עד שמתקבל קרם מבריק וחלק. ניצוק אותו על העוגה וניישר באמצעות מרית. ניתן לקרר מעט במקרר או להגיש מיד.
עוגת גבינה בלי לספור קלוריות
עוגת גבינה מהממת לפסח, ללא אפייה שניתן להכין בקלות ובמהירות. יש להניח אותה במקרר לכמה שעות לפני ההגשה כך שחשוב להכינה מבעוד מועד.
נפורר ביסקוויטים פתי בר מיוחדים לפסח ונוסיף להם חמאה שהמסנו במיקרוגל. נערבב היטב ונעביר חצי מהכמות לתבנית אפייה. נהדק היטב את הפירורים. לאחר מכן, נקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל נוסיף גם גבינת שמנת וסוכר וניל. נמשיך בהקצפה עד שכל החומרים נטמעים יחד לתערובת חלקה.
את התערובת נעביר לתבנית האפייה על הביסקוויטים ונשטח אותה באמצעות מרית. לסיום נפזר את יתרת פירורי הביסקוויטים ונכניס למקרר לכמה שעות. אפשר לקשט בתלתלי שוקולד לפני ההגשה.
רולדה לבנה מהממת
עוגה יפהפייה למראה היא רולדת וניל ומוס שוקולד לבן, שכל פרוסה ממנה נראית כמו ספירלה לבנה ואין־סופית בשני גוונים מהפנטים של לבן. גם את העוגה הזו יש להכין כמה שעות עד יום מראש.
נמיס שוקולד לבן עם שמנת מתוקה בקערה עמוקה במיקרוגל. את ההמסה נעשה בפולסים קצרים של 20 שניות עד שכל השוקולד יימס. נערבב היטב ונכניס למקרר לכמה שעות. נוציא את הקערה, נעביר לקערת מיקסר, נוסיף מכל נוסף של שמנת מתוקה ונקציף עד לקבלת מוס יציב. בזמן הכנת הרולדה נחזיר את המוס למקרר שלא יתחמם.
נקציף חלבונים וסוכר ולאחר מכן נוסיף גם את החלמונים. אחר־כך נוסיף אבקת אפייה ופודינג וניל ונערבב לאט. נעביר את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה כ-25-20 דקות. כאשר הבסיס מוכן, נמרח עליו חצי מכמות המוס השוקולד, ונגלגל לרולדה ארוכה. את יתרת המוס נמרח מעל ונגיש.
עוגות פסח לא חייבות להיות משעממות או בנאליות, הן יכולות להיות מפוצצות בטעמים, עשירות במרכיבים וטעימות באופן בלתי רגיל. אם תפתיעו עם עוגה מהממת, יפהפייה למראה וטעימה ללא עוררין, אין ספק שזו תהיה גם המשימה שלכם לשנה הבאה.
