מאכלי תירס שילדים אוהבים – תוכן קולינרי | השף הלבן

בים בם בם: מאכלי תירס שילדים אוהבים

אהוב ליבנו הצהוב והמתקתק הוא גם אחד המאכלים שילדים הכי אוהבים בעולם – וכמה טוב שכך! תמיד אפשר לבשל תירס במים רותחים, לבזוק מעט מלח או חמאה ולהגיש לקטנטנים עם הרבה אהבה, אך האם ידעתם שעם תירס אפשר לעשות הרבה יותר מכך? הינה כמה צורות הגשה למאכל האהוב, החל מפשטידה עסיסית וכלה בשניצל תירס שנטרף ברגע!

מאת: עורך השף הלבן
בים בם בם: מאכלי תירס שילדים אוהבים

לפני שמתחילים: איך בוחרים את התירס המנצח? 


מתכון טוב זה מעולה, אך מנה מנצחת מתחילה בחומר גלם מצוין. הינה כמה סימני היכר לתירס שיהפוך למנה מנצחת. ראשית, העדיפו לבחור בקלחי תירס עם קליפה ירוקה וגרגרים בגוונים בהירים של צהוב-לבן. על אף שזה עשוי להיות מפתה לבחור קלח תירס צהוב כהה, דעו כי ככל שהתירס בעל גוון צהוב דומיננטי יותר, כך המרקם שלו יהיה קמחי יותר.  


מושלמת לארוחת ערב: פשטידת תירס 


פשטידת תירס היא אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מכל העולמות גם ארוחת ערב שילדים אוהבים, גם דרך מעולה לשלב אבות מזון חשובים נוספים בתפריט, ואם תשדכו לה סלט ירקות טרי ליד קיבלתם ארוחה מלאה. וזה עוד לפני שסיפרנו לכם עד כמה פשוט להכין אותה! 

להכנת פשטידת תירס אפשר להשתמש בקלחי תירס טריים או מקופסת שימורים, ביצים וגבינות (גבינה צהובה, קוטג' וגבינה לבנה). מוסיפים תבלינים ומעט קמח, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה. מכאן התנור יעשה את יתר העבודה, והופס יש לכם פשטידת תירס מושלמת, זהובה וגבוהה.  

תוכלו לשלב ירקות נוספים לבחירתכם (מבטיחים שהילדים בקושי ירגישו), דוגמת גמבות אדומות קצוצות (אדו אותם קלות עד להתרככות), קישואים מגורדים וכדומה. המרקם יהיה עשיר יותר.  

 


פשטות מנצחת: תירס על האש  


יש משהו בקלח תירס טרי שפשוט קורא לנו לצרוך אותו כך, ממש כמו שהוא. לא רק שנראה שהטבע התכוון שהילדים שלנו יאכלו אותו ממש בצורתו הטבעית, רק לאחוז ביד ולנגוס בהנאה, אלא שגם ממש קל להכין אותו פשוט לבשל ולהגיש. כדי להוסיף בכל זאת טוויסט למנה, בשלו את קלחי התירס עד לריכוך והעבירו לטיפול אוהב של אש גלויה. האש תעמיק את הטעמים ותוסיף גוון נוסף לתירס, ומומלץ בחום לטבול לפני את הקלחים במרינדה שאתם אוהבים (לדוגמה: טעמי צ'ילי עדינים, עשבי תיבול או חמאה ותבלינים). כעת צלו את קלחי התירס הטבולים במרינדה על אש בינונית למשך מספר דקות מכל הצדדים. התוצאה תהיה קריספית במיוחד!  


מרק תירס 


כשהטמפרטורות צונחות ומתחשק לנו להכין לילדים מנה חמה ומנחמת, אין כמו מרק תירס סמיך וקרמי כדי לעשות את העבודה. השתמשו בקלחי תירס טריים או בתירס מקופסת שימורים והוסיפו קורנפלור, תבלינים ובצל ירוק. לאחר שהמרק מתבשל, תוכלו לבחור האם לטחון את המרק או להגישו כך, במרקם כפרי וגס. שתי האפשרויות יהיו טעימות ונהדרות! 


שניצל תירס 


אין ילד שמסוגל לסרב לשניצל תירס קריספי וזהוב! וכשהקסם הפריך הזה מגיע בצורתו הביתית, השמחה גדולה כפליים. לא רק שמדובר בחלופה בריאה יותר לזו התעשייתית, אלא שהיא גם ממש קלה להכנה. נתחיל בעיבוד של תירס (קפוא, מקופסת שימורים או טרי), קמח, ביצה, שמן, תבלינים ופירורי לחם לכדי קציצות דקות בגודל של שניצל. את התירס נעביר לטיפולו המסור של מעבד המזון לפני הערבוב. נניח לתערובת לשהות במקרר כשעה, להתייצבות, ונצפה את הקציצות בפירורי לחם ושומשום. נעביר לתבנית אפייה משומנת ולתנור. נזלף מעט שמן זית על השניצלים וחצי שעה אחר כך נלקק את האצבעות! 


מאפינס תירס 


קטנים, גדולים וכל חובבי התירס באשר הם לא יוכלו לסרב לחטיפי התירס הקטנים והמתקתקים הללו. ממש כמו הפשטידה, גם כאן תוכלו ליצור ארוחה שלמה עם סלט טרי ליד ולהתענג! 

אין מתכון פשוט למאפינס מזה, והוא מצוין גם לתינוקות רכים שרק לומדים לאכול. כל שעליכם לעשות הוא לערבב גבינות לבחירתכם (קוטג', גבינה לבנה או ריקוטה, למשל) עם ביצים ושמן, להוסיף גבינה צהובה ותבלינים, קמח ואבקת אפיה וכמובן – תירס (קפוא, מקופסת שימורים או טרי). העבירו לתבנית מאפינס (אין צורך למלא את השקעים עד הסוף, אבקת האפייה תדאג לכך שהמאפינס שלנו יתפחו מעט בתנור) ורססו מעט שמן זית. כעת המאפינס מוכנים להיכנס לשיזוף נעים בתנור, למשך כ-30 דקות. 

 

בים בם בם: מאכלי תירס שילדים אוהבים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.