לקראת שבת: כל העוגות הפשוטות שישדרגו לכם את הסופ"ש
טרחתם ועמלתם על ארוחת שישי המפוארת והמכובדת. השקעתם חשיבה ומאמץ בבישול והינה כל המנות כבר מוכנות. כל שנותר לכם הוא להכין את העוגה שאיתה תסיימו את הארוחה, תשתו את קפה הבוקר לצד פרוסה ממנה ותבלו במהלך סוף השבוע בכיף. אך לעיתים, לאחר כל ההכנות והבישולים, לא תמיד נשאר גם כוח לאפות עוגה מושקעת ומסובכת. לשם כך, אספנו עבורכם כמה רעיונות לעוגות פשוטות, קלות ומהירות, שלא תצטרכו להשקיע בהן מאמץ רב, אך תוכלו ליהנות מאוד מהתוצאות.

עוגה בניחוח וניל
עוגות בחושות בכל טעם או שילוב מרכיבים הן נפלאות, קלות ובעיקר מהירות מאוד להכנה. מערבבים את כל המרכיבים יחד, מכניסים לתנור החם וממתינים עד שתהיינה מוכנות. גם את עוגת הווניל הזו מכינים באותה הדרך.
בקערה מערבבים סוכר, קמח תופח, ביצים, שמן, שמנת מתוקה לקצפת וכמובן תמצית וניל. מערבבים היטב עד שלא נשארים גושי קמח ומעבירים לתבנית עגולה או שתיים מסוג אינגליש קייק משומנות מראש. מחממים את התנור וכאשר הוא חם, מכניסים את תבניות העוגה פנימה למשך כ-40 דקות. כדי לבדוק אם העוגה מוכנה יש לנעוץ בה קיסם ולוודא כי הוא יוצע נקי או עם פירורים יבשים. מוציאים את העוגה ובוזקים עליה אבקת סוכר.
שטרודל תפוחים מפתיע
שטרודל תפוחים זו עוגה נפלאה שלרוב נדרשים להכנתה שלבים רבים ופעולות מורכבות. לעוגה המהירה הזו אין צורך בכל אלו ואף לא בתנור אפייה. מחבת אחת תספיק ועליה גם מתחממת העוגה.
מקלפים ופורסים תפוחי עץ, רצוי ירוקים. מטגנים במחבת עמוקה את התפוחים ומוסיפים להם גם סוכר למתיקות. בינתיים מערבבים בקערה את שאר מרכיבי העוגה – ביצים, סוכר, תמצית וניל, חמאה מומסת במיקרוגל ואבקת אפייה. את הקמח מוסיפים בסוף ומוודאים שהוא נטמע לחלוטין בתערובת. כאשר תפוחי העץ מתרככים שופכים עליהם את הבלילה ומיישרים. מכסים את המחבת וממשיכים בבישול עד שהתחתית מזהיבה. בשלב הזה הופכים את העוגה וממשיכים בבישול עד שגם הצד השני מקבל גוון זהוב. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה גדולה ומצננים מעט לפני שמגישים.
עוגת בריאות של גזר
יש מי שאוהבים את עוגת הגזר מאוד ויש מי שהיא לא נחשבת בעיניהם כראויה כלל. אם אתם מהסוג הראשון, תוכלו להכין את עוגת הגזר הקלה הזו במטבח הביתי אפילו באמצע השבוע אם תרצו. מתחילים כמובן בגירוד הגזר או שניתן להשתמש בשבבי גזר מוכנים בשקית. בקערה נפרדת טורפים ביצים ואליהם מוסיפים סוכר וניל, סוכר חום, שמן, קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומעט מלח. מערבבים היטב ומוסיפים את הגזר. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים בערך שעה. לשדרוג העוגה ניתן להוסיף לתערובת אגוזי מלך קצוצים או צימוקים או להוסיף את שניהם יחד. את העוגה הזו ניתן לשמור במקרר כמעט שבוע, רק חשוב לכסות אותה בניילון נצמד שלא תספוג ריחות אחרים.
בננות ומייפל שילוב מנצח
השילוב של בננות עם מייפל הוא מצוין וטעים במיוחד. עוגה בחושה המשלבת את שני המרכיבים היא הצלחה מסחררת. כיוון שאנחנו בעונת החורף, ניתן למצוא בננות בכל מקום וזו הזדמנות נהדרת להכנת העוגה המתוקה והנפלאה הזו.
מקציפים את הביצים (אין צורך להפריד) עם סוכר לבן וסוכר וניל, אחר כך מוסיפים שמן, אבקת אפייה, בננות מרוסקות וקמח. חשוב לערבב היטב שלא יישארו גושי קמח. מוסיפים לתערובת קינמון ואגוזי מלך קצוצים ומעבירים לתבנית אפייה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 25-20 דקות בלבד. חשוב לא לאפות זמן ארוך מידי כיון שהעוגה נוטה להתייבש. מיד כאשר מוציאים את העוגה מהתנור, כשהיא עוד חמה מאוד, שופכים עליה סירופ מייפל בכמות נדיבה. המייפל מחלחל לעוגה, מרטיב ומלחלח אותה ומעניק לה את טעם המייפל המתוק. ניתן להגיש לצד העוגה כדור וניל אפילו שבחוץ חורפי וקר.
כל אחד אוהב לבלות את השבת החורפית והקרה בדרך אחרת. יש מי שאוהבים לבלות עם בני המשפחה או חברים, יש מי שאוהבים לקרוא עיתון או ספר, או לשחק עם הילדים, ויש מי שאוהב להתכרבל עוד קצת במיטה. אך אין ספק כי הפינוק האולטימטיבי הוא ליהנות מכוס משקה חם לצד פרוסת עוגה נפלאה.
