מתכונים עם בצק שתוכלו להכין במהירות - תוכן קולינרי | השף הלבן

מתכונים עם בצק שתוכלו להכין במהירות

קל מאוד להתאהב בבצק. הוא גמיש ונוח לעבודה, הוא ניתן לאפייה או לטיגון, הוא יכול להיות מתוק או מלוח, הוא טעים והוא מנחם ללא שאלות. ישנם סוגים שונים של בצק שכל אחד מהם מיועד למגוון של מנות, ואם לומדים להכין בצק באופן מסוים ניתן ליצור ממנו מבחר של מנות שונות. בכל עדה נוכל למצוא סוג בצק שונה, הנעשה באופן מסוים אך בסופו של דבר קמח, שמרים, מים ומלח הם הרכיבים הבסיסיים מהם מכינים בצק.

מאת: עורך השף הלבן
מתכונים עם בצק שתוכלו להכין במהירות

עוגת שמרים שוקולדית ותפוחה 


מיד כשחושבים על בצק שמרים עולה בראש תמונה של עוגת שמרים ריחנית, מתאימה לאירוח ולסיום ארוחת שישי לצד הקפה או התה. הבצק, אם כי דורש זמן התפחה, מהיר וקל כך שאפשר אפילו להכינו בהיסח הדעת עם כל שאר הבישולים לשבת או לארוחת הערב. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, סוכר, סוכר וניל, מעט מלח, חמאה רכה ונוחה ללישה, ביצה ומים. כאשר מתקבל בצק אחיד ונעים לעבודה מכסים וממתינים כשעה שהבצק יתפח. את הבצק התפוח מחלקים לארבעה חלקים, שמהם מכינים שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק. כל חלק מהבצק מרדדים לעלה דק יחסית ומורחים עליו בנדיבות נוטלה ומגלגלים לרולדה ארוכה. כל שתי רולדות קולעים לצמה אחת ומניחים בתבנית. כל עוגה מורחים בביצה טרופה ומכסים להתפחה נוספת של חצי שעה. אחרי ההתפחה השנייה ניתן להכניס לתנור לחצי שעה בערך, עד שהעוגה מקבלת צבע שחום ויפה.  


בצק לפיצה בחמש דקות 


אין כמו הפיצה הביתית. היא טעימה, משביעה, זולה ומתאימה לכל אחד מבני הבית במדויק. מתכון לפיצה ביתית מהירה מתחיל כמובן בבצק. להכנת הבצק מערבבים קמח, גבינה לבנה, שמן זית, ביצים, אבקת אפייה, מלח ומים. כאשר מתקבל בצק אחיד וחלק אפשר להתחיל להרכיב את הפיצה. על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או תבנית משומנת ועליה מפוזר מעט קמח) מניחים את הבצק, משטחים אותו ומרדדים אותו תוך כדי לעובי המתאים לכם. על הבצק מורחים את רוטב העגבניות שלכם ועליו מפזרים גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, אפשר לפזר תערובת של הגבינות הללו. לסיום מפזרים את התוספות האהובות על בני הבית  זיתים, בצל, תירס, פטריות, פלפל חריף ואפילו חצילים מטוגנים או טונה. מכניסים לתנור לרבע שעה בערך, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה והתוספות משחימות גם כן. מוציאים, חותכים ומגישים לשולחן. 


חלה לשבת 


אם תרצו להתפנק עם חלה מתוקה לשבת שהיא גם טעימה וגם מרשימה בעיצובה, לפניכם מתכון פשוט וקל שאינו דורש מאמץ רב והתוצאה מרהיבה ביופייה. 


מערבבים בקערת מיקסר קמח, מלח, שמרים יבשים, סוכר, ביצים, שמן ודבש עד לקבלת תערובת פירורית לחה. בשלב הזה מוסיפים באיטיות מים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. כיוון שהבצק מכיל דבש הוא יהיה דביק מעט וזה בסדר. משמנים היטב את הקערה בשמן ומגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב מכל הכיוונים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי. כאשר הבצק הכפיל את נפחו הוא מוכן לעבודה. ניתן להכין חלה פשוטה או חלה בצורת צמה, אך להכנת טבעת מהחלות הקטנות יש לשמן תבנית אפייה עגולה ולהניח במרכזה קערית, גם היא משומנת היטב שלא תדבק אליה החלה. סביב הקערית מניחים במעגל כדורים בינוניים של הבצק עד שיקיפו את כולה. אין צורך לצופף את כדורי הבצק כיוון שהם תופחים גם בזמן האפייה. מכסים את התבנית במגבת וממתינים שוב כחצי שעה להתפחה נוספת, שלאחריה מכניסים את התבנית לתנור למשך 25-20 דקות או עד שצבע החלה מזהיב. מוציאים את החלה, מברישים אותה מיד בזיגוג שהוכן ממים רותחים ודבש ומפזרים חופן של סוכר גבישי. לאחר שהחלה מתקררת לחלוטין, מוציאים את הקערית שבמרכז ואת טבעת החלות מהתבנית. מניחים על צלחת הגשה עגולה ומגישים לשולחן השישי. 


הכנת הבצק אינו מסובכת ואינה אורכת זמן רב. המצרכים לרוב נמצאים כבר בבית כך שאין צורך להיערך עם רשימת קניות מפוארת וההכנה פשוטה כך שניתן לשתף גם את הילדים ואף לתת להם חתיכת בצק למשחק ולישה עצמאית. ניתן אפילו להתייחס להתעסקות עם בצק כתרפיה מרגיעה שבסופה מנה מצוינת וטעימה. 

  

מתכונים עם בצק שתוכלו להכין במהירות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.