פנקייק בריא: מאמינים או לא? - תוכן קולינרי | השף הלבן

פנקייק בריא – מאמינים או לא?

כשאנו חושבים על אכילה בריאה, רבים מאתנו מקשרים זאת עם התנזרות מוחלטת ממאכלים מתוקים כמו הפנקייק למשל. אך יש לנו בשורה משמחת בשבילכם, אתם ממש לא חייבים לוותר על המאכל המדהים הזה ואף אפשר לגייס אותו לטובת המטרות שלכם. כל שעליכם לעשות הוא להחליף חלק מהמרכיבים הבריאים פחות, כמו הסוכר והקמח הלבן, במרכיבים עשירים בחלבון וסיבים, כמו שיבולת שועל. הכנו לכם מספר מתכונים שיראו לכם בדיוק כיצד תוכלו גם אתם להכין פנקייק בריא.

מאת: עורך השף הלבן
פנקייק בריא – מאמינים או לא?

פנקייק בננה עשיר בחלבון 

 

הגוף שלנו זקוק לחלבון שלו תפקידים רבים וחיוניים ביותר בגוף כמו ייצור קרטין וקולגן, יצירת נוגדנים ובניית תאי שריר. מי שמקפיד לעסוק בפעילות גופנית, במיוחד כזו המשלבת אימוני עם משקל, יוצר קרעים מיקרוסקופיים בשריר. השריר זקוק לחלבון כדי להחלים ולהיבנות מחדש, מה שגורם לו להתפתח. תאי שריר תופסים פחות נפח מתאי שומן והם אף מסייעים בשריפת שומן יעילה יותר. הינה מתכון לפנקייק עשיר בחלבון שיסייע לשרירים שלכם לגדול ולהתחזק:  

 

מערבבים בקערה אחת יוגורט עשיר בחלבון, בננות בשלות ומעוכות, ביצים, קמח כוסמין, שיבולת שועל ותמצית וניל. יש לערבב רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר מכך. משמנים מחבת ומחממים על אש בינונית. יוצקים מהבלילה למחבת החם. כאשר מתחילות להיווצר בועיות על פני הפנקייק יש להפוך אותו לצד השני. ממשיכים לטגן עד שהפנקייק מוכן. עושים כך עם שארית הבלילה. מומלץ להגיש בליווי יוגורט עשיר בחלבון ומעט מייפל טהור ואיכותי.  

 

פנקייק טבעוני ללא גלוטן 

 

מי שמקפיד על תזונה טבעונית עשוי להתקשות במציאת מקורות חלבון המשתווים לכמויות החלבון, שתוכלו למצוא בבשר, בחלב או ביוגורט. אך מקורות חלבון טבעוניים בהחלט קיימים והטופו הוא בין המוצלחים שבהם. טופו עשוי מפולי סויה המכילים כמות גבוהה של חלבון מלא. בנוסף, יש בהם גם כמות מרשימה של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. המתכון הבא אינו טבעוני בלבד, הוא גם לא מכיל גלוטן וסוכר לבן, שני מרכיבים ששוחרי אורח חיים רבים מעדיפים להימנע מהם. כך תכינו את הפנקייק הטבעוני המושלם: 

 

בקערה מערבבים יחד בננות בשלות ומעוכות, טופו מגורר, מייפל טהור איכותי, אבקת קינמון, מעט מלח וחומץ, עד אשר מתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערה שקדים טחונים ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים קמח טפיוקה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים פעם אחרונה עד שמתקבלת עיסה אחידה.  

 

על גבי צלחת רחבה מניחים נייר סופג. במחבת מחממים שמן על חום גבוה. כשהשמן חם מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ויוצקים לתוך המחבת כף מבלילת הפנקייק. מטגנים את הפנקייק במשך כשתי דקות, עד שהתחתית שלו מזהיבה. כעת הופכים לצד שני ומטגנים במשך כשתי דקות נוספות. בסיום מוציאים אל הצלחת עם הנייר הסופג. מומלץ להגיש את הפנקייקים עם אגוזי פקאן קצוצים ומייפל טהור איכותי. 

 

פנקייק אבקת חלבון  

 

מי שמתאמן עם משקלים כבדים במטרה לפתח שרירים גדולים וחזקים, צריך לצרוך כמות גדולה של חלבון שתסייע לבנות את השרירים ולחזק אותם. כדי להצליח להגיע לרמות החלבון הדרושות מתאמנים רבים בוחרים לצרוך אותם באמצעות שתיית שייק חלבון העשוי מאבקה. כיום ניתן למצוא אבקות בשלל טעמים נהדרים כמו שוקולד, וניל או קרמל, המגיעות גם רכיבים נהדרים נוספים התורמים לגוף המתאמן בבניית השרירים וגם בתהליכים מטבוליים. במתכונים רבים אבקת החלבון מחליפה את הקמח. לפניכם מתכון נהדר לפנקייק אבקת חלבון: 

 

בקערה מערבבים יחד בננה בשלה מעוכה, שיבולת שועל, אבקת אפייה, אבקת קינמון, חלבון ביצה, מעט מים ואבקת חלבון (אפשר גם להשתמש באבקת חלבון עם טעם). מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. אפשר לערבב את המרכיבים גם בבלנדר אם רוצים להימנע מחתיכות של שיבולת שועל. על אש בינונית מחממים מחבת משומנת. 

 

יוצקים לתוך המחבת מבלילת הפנקייקים, בערך חצי מצקת לפנקייק אחד. מטגנים עד שמופיעות בועיות קטנות על פני הפנקייק והופכים לצד השני. ממשיכים לטגן במשל כארבע דקות, עד שצדו השני של הפנקייק מזהיב. ממשיכים כך עם שארית הבלילה עד שכל הפנקייקים מוכנים. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל טבעי, דבש או סילאן. ניתן להגיש גם עם פירות טריים וחמאת אגוזים טבעית כמו חמאת בוטנים או חמאת שקדים.  

פנקייק בריא – מאמינים או לא?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.