מצעד העוגות המנצחות
מי לא אוהב עוגות? אפילו מארי אנטואנט אמרה בלי להתבלבל: "אם אין להם לחם, שיאכלו עוגות" ועד היום היא זכורה בשל אמרה זו. לכבוד אהבתנו העזה לקינוחים ובפרט לעוגות הכנו עבורכם את מצעד העוגות המנצחות. הכינו מזלג או כפית, ובואו נצא למסע שחיתות מהנה במיוחד.

עוגת גבינה מנצחת
עוגת גבינה היא אחת העוגות הטעימות ביותר שיש. בין אם היא אפויה, רכה ונימוחה ובין אם היא אינה אפויה אלא קרמית וממכרת לחלוטין עם כל ביס שנכנס לפה. לעוגת הגבינה מקום של כבוד בפנתיאון העוגות ולפניכם מתכון נפלא לעוגת גבינה עם עוגיות אוראו – ללא ספק שילוב מנצח!
המצרכים הנדרשים לתחתית העוגה: עוגיות אוראו מפוררות וחמאה.
לקרם הגבינה נצטרך מכל שמנת מתוקה, סוכר לבן, אינסטנט פודינג וניל, חלב, גבינה לבנה 9% ועוגיות אוראו שבורות גס.
את הכנתן נתחיל מהבסיס כאשר נמיס במיקרוגל את החמאה ואליה נוסיף את עוגיות האוראו המפוררות. נהדק את התערובת היטב לתחתית התבנית.
בקערת מיקסר נקציף סוכר, חלב, אינסטנט וניל, ואת השמנת יחד עד לקבלת קרם יציב. נוסיף פנימה את הגבינה הלבנה ובתנועת קיפול נאחד אותה עם הקרם. נוסיף פנימה את שברי עוגיות האוראו ונערבב עד הטמעה בתערובת.
את התערובת ניצוק על גבי הבסיס שהכנו מראש, ניישר את הקרם ועליו נפזר פירורי עוגיות.
נכניס את התבנית למקרר למשך שלוש שעות לפני ההגשה.
עוגת שוקולד מנצחת
עוגת שוקולד היא קלאסיקה שאי אפשר להתעלם ממנה, כבר משחר ילדותינו אנו נחשפים לטעמו הממכר של השוקולד החום והוא משאיר בנו טעם של עוד. בין אם זו עוגת מוס אוורירית ובין אם זו עוגה שעשויה משכבות על גבי שכבות של שוקולד בכל צורותיו, השוקולד מוציא מאיתנו את הרצון לאכול אותה עד הפירור האחרון. לכבוד העוגה הכי מושחתת שיש הינה מתכון של כבוד.
המצרכים לשחיתות: שמנת מתוקה, שוקולד מריר, סוכר לבן, חמאה בטמפרטורת החדר, ביצים, ברנדי/תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. לציפוי נזדקק לשוקולד מריר ושמנת מתוקה.
וכעת לאופן ההכנה:
נחמם מראש תנור ל־180.
על הגז מניחים סיר קטן ומים ומעליו קערה, חשוב שהקערה לא תיגע במים כלל. כעת מניחים בקערה סוכר, חמאה ושוקולד מריר. לאחר שהמרכיבים נמסו יחד לתערובת חלקה נכבה את האש ונוסיף פנימה את החמאה ומעט וברנדי או תמצית וניל. נערבב היטב. כעת נוסיף את חלמוני הביצה בלבד לתערובת השוקולד, יש לטרוף כל חלמון בנפרד ובמהירות כדי שלא תיווצר חביתה בקערה. לאחר מכן נוסיף את הקמח פנימה יחד עם אבקת האפייה ונערבב היטב.
את החלבונים שנותרו לנו נקציף בקערת מיקסר קורט מלח. תוך כדי ההקצפה נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב. בתנועת קיפול נוסיף את הקצף אל תערובת השוקולד עד איחודם המוחלט.
כעת נעביר את התערובת האחידה אל תבנית משומנת ונכניס לאפייה כחצי שעה בערך. נבדוק שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם עץ, עליו לצאת יבש ללא פירורים. נוציא את העוגה מהתנור ונקרר היטב.
לאחר שהעוגה התקררה נמיס בקלחת קטנה את השוקולד והשמנת על אש נמוכה ונשפוך את הגנאש על גבי העוגה.
עוגת דבש מנצחת
איך אפשר להזכיר עוגות מנצחות מבלי לדבר על עוגות דבש. עוגת דבש אומנם מאופיינת לרוב עם ראש־השנה, אך עדיין היא אחת העוגות הטעימות והמזוהות ביותר עם אחד החגים החשובים ביותר שלנו. אין בית שלא תהיה בו עוגת דבש בחג בין אם היא קנויה או אפויה מעשה ידיכם.
עוגת ביסקוויטים מנצחת
עוגה נוספת שאין להתעלם ממנה במצעד זה היא עוגת הביסקוויטים. עוגה זו היא בין הפשוטות ביותר להכנה ובין הטעימות ביותר שקיימות. ניתן לשדרג אותה, לשנות אותה מלבנה לחומה, להשתמש דווקא בביסקוויטים של שוקולד ובקרם שוקולד עשיר אך במצעד הזה הבאנו לפניכם את המתכון הקלאסי עם טוויסט קטן בשביל הטעם.
המצרכים להכנת העוגה שהכי כיף להכין עם ילדים הם ביסקוויטים של פתי בר, מכל שמנת מתוקה, אבקת אינסטנט פודינג וניל, חלב, גבינה לבנה או גבינת שמנת וממרח ריבת חלב. לציפוי העוגה נזדקק לריבת חלב ומעט חלב.
אופן הכנת הקרם המשודרג: בקערת מיקסר נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלב עד קבלת קצפת יציבה.
בקערה בינונית נפרדת נערבב גבינה לבנה יחד עם ממרח ריבת החלב עד קבלת תערובת אחידה. את התערובת הזו נוסיף לקערת המיקסר ונקציף יחד עד להטמעה מוחלטת וקבלה של תערובת אחידה.
כעת ניקח קערה קטנה ונשפוך בה מעט חלב כדי לטבול בה את הביסקוויטים. יש לטבול טבילה קצרה כדי שלא יהיו רכים מידי ולהניח אותם בתבנית מלבנית.
לאחר שסיימנו להניח את השכבה הראשונה של הביסקוויטים, ניקח מעט מתערובת הקרם המשודרגת שלנו ונמרח על גבי הביסקוויטים. נחזור על פעולה זו עד שנסיים שלוש שכבות של ביסקוויטים כאשר קרם ריבת החלב נמצא למעלה בשכבה האחרונה.
בקערית קטנה נמיס במיקרוגל מעט ממרח ריבת חלב ביחד עם מעט חלב ונערבב היטב. נזלף את התערובת הנוזלית מעל לקרם של העוגה ונכניס לקירור של שלוש שעות לפחות במקרר טרם ההגשה.
