מפגש פסגה בראש השנה – דבש ושוקולד באותה עוגה
כדי להבטיח שהשנה החדשה תהיה מתוקה, חייבים לחגוג את ראש השנה עם עוגת הדבש המפורסמת. אך כדי להפוך אותה למתוקה במיוחד, כדאי לשלב את הדבש עם שוקולד – המרכיב המתוק והכי קלסי שיש. לכבוד חג ראש השנה הקרב ובא, אספנו עבורכם שני מתכונים של עוגות דבש המשלבות שוקולד בתוכן. הינה הם לפניכם.

כדי להבטיח שהשנה החדשה תהיה מתוקה, חייבים לחגוג את ראש השנה עם עוגת הדבש המפורסמת. אך כדי להפוך אותה למתוקה במיוחד, כדאי לשלב את הדבש עם שוקולד – המרכיב המתוק והכי קלסי שיש. לכבוד חג ראש השנה הקרב ובא, אספנו עבורכם שני מתכונים של עוגות דבש המשלבות שוקולד בתוכן. הינה הם לפניכם.
עוגת מוס שוקולד ודבש
את רשימת המתכונים שלנו נפתח עם עוגה חגיגית במיוחד, עוגת שוקולד ודבש במרקם מוס. את העוגה הזו תוכלו להגיש לאחר ארוחת החג הבשרית בלי בעיה, משום שמדובר במתכון פרווה. המוס האוורירי יבטיח שלא תרגישו מלאים מדי לאחר הארוחה המפנקת. הנה המתכון לעוגה החגיגית הזו:
מחממים במיקרוגל שמנת צמחית ויוצקים על גבי שוקולד מריר חתוך לקוביות. בוחשים יחד את המרכיבים ליצירת תערובת אחידה. לתוך התערובת בוחשים אבקת שקדים, דבש וביצים, עד קבלת תערובת אחידה. את התערובת יוצקים לתבנית עוגה ומכניסים לאפייה בתנור בחום נמוך במשך כעשרים דקות, עד להתייצבות. בסיום האפייה מצננים את העוגה לגמרי.
להכנת המוס ממיסים ג'לטין בשמנת צמחית ומניחים להשריה במשך כשלוש דקות. בזמן הזה מקציפים חלבונים במערבל ומרתיחים דבש בסיר קטן. את הדבש הרותח שופכים בזרם עדין לתוך קציפת החלבונים תוך כדי הקצפה. מוסיפים להקציף עד שהתערובת מתקררת, והקצף הופך יציב ומבריק. במיקרוגל ממיסים יחד מים ושוקולד מריר ומקפלים לתוך קציפת החלבונים. את תערובת המוס יוצקים על גבי בסיס העוגה ומקררים היטב עד להתייצבות. לפני ההגשה יש לקשט את העוגה בשוקולד מגורד.
עוגת דבש־אגוזים בקרם דבש ושוקולד
במתכון הזה נשלב מרכיב משובח נוסף – אגוזי מלך. הטעם העמוק של האגוזים מאזן את הטעמים המתוקים של השוקולד והדבש לכדי שלמות מופלאה. הפעם מדובר במתכון חלבי שאותו תוכלו לאכול בבוקר שאחרי ערב החג לצד תה או קפה. זו עוגה מרשימה לא פחות מהעוגה הראשונה, כך שאם בחרתם לחגוג ערב חג צמחוני או חלבי תוכלו להגישה כקינוח. הנה המתכון לעוגה המשובחת הזו:
משמנים היטב שתי תבניות עגולות רדודות או תבנית עגולה עמוקה. מכוונים את התנור על תוכנית טורבו בחום נמוך־בינוני. בסיר על גבי להבה נמוכה מאוד מחממים יחד חמאה, סוכר חום ודבש, עד שהחמאה נמסה לגמרי. כעת טורפים את המרכיבים לכדי תערובת אחידה ומצננים.
לתוך קערת ערבול גדולה מנפים קמח לבן, קמח כוסמין, אבקת אפייה, אבקת סודה, קינמון טחון ואגוז מוסקט מגורר. בקערה נפרדת טורפים יחד יוגורט, חלב, קפה וביצים. את תערובת החמאה יוצקים לתוך קערת הקמח וטורפים יחד לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים כעת את תערובת הביצים וטורפים שוב, הפעם לכדי תערובת חלקה לגמרי. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומערבבים שוב.
את תערובת העוגה מחלקים לשתי התבניות ומכניסים את שתיהן לאפייה במשך כעשרים דקות. מחליפים את מיקומי התבניות בתנור ומוסיפים לאפות כשמונה דקות נוספות, עד שמרכזי העוגה קפיציים למגע. אם בחרתם להכין עוגה אחת גדולה יש לזכור כי זמן האפייה יהיה מעט ארוך יותר. בסיום האפייה מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לגמרי.
להכנת קרם העוגה מניחים בקערה בינונית שוקולד מריר קצוץ ושוקולד חלב קצוץ. לתוך סיר קטן יוצקים שמנת מתוקה ודבש. מחממים על גבי להבה נמוכה עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים על גבי השוקולד הקצוץ. משהים את התערובת במשך כשתי דקות וטורפים לכדי תערובת חלקה. מוסיפים לתערובת החמימה קוביות חמאה בהדרגה וממשיכים לטרוף לכדי תערובת חלקה ומבריקה.
מעבירים שלוש חמישיות מתערובת גנאש השוקולד לקערה נפרדת ומכניסים למקרר למשך רבע שעה, עד שהגנאש נעשה סמיך. מוציאים את הקערה מהמקרר ומקציפים את תכולתה במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אוורירית.
מעבירים את אחת העוגות למגש ומהדקים סביבה רינג. אם בחרתם לאפות עוגה אחת יש לחצות את העוגה במרכזה. על גבי העוגה מורחים את קרם הגנאש המוקצף. מכסים את הקרם עם העוגה השנייה ומהדקים קלות. את שארית הגנאש יוצקים על גבי שכבת העוגה העליונה ומעטרים באגוזי מלך קצוצים. מכסים את העוגה ומכניסים למקרר למשך ארבע שעות לכל הפחות.
ניתן להכין את העוגה יום לפני ההגשה ולשמור בקירור. יש לפרוס את העוגה אך ורק לאחר שהתקררה לגמרי.
