מתכוני בלינצ'ס לשבועות שיעשו לכם את החג

מגולגל באהבה – מתכוני בלינצ'ס לשבועות

אם יש מאכל ששובה את ליבנו בכל פעם ואולי גם את שלכם, הוא הבלינצ'ס כמובן. אין זה משנה אם המאכל המופלא הזה מגיע בגרסתו המתוקה או המלוחה, הוא תמיד מהפנט את בלוטות הטעם ומעלה חיוך על הפנים. לכבוד חג השבועות הקרב ובא, קבלו מספר מתכוני בלינצ'ס שיעשו לכם את החג!

מאת: עורך השף הלבן
מגולגל באהבה - מתכוני בלינצ'ס לשבועות

בלינצ'ס אישי במילוי חצילים, עגבניות וגבינת כנען

לפתיחת רשימת המתכונים נתחיל עם הגרסה המלוחה של הבלינצ'ס. מתכונים לחג השבועות מצטיינים בשילוב של בצק, ירקות וגבינות וגם כאן איננו חורגים מהנוסחה המנצחת הזו. אז הנה לכם בלינצ'ס מגולגל כמיטב המסורת, ובתוכו הפתעות מענגות ונימוחות. כך תכינו את המאכל המטריף הזה:

בקערה טורפים יחד קמח לבן, חלב, מעט מלח, ביצה ושמן, עד לקבלת בלילה דלילה אך אחידה. כעת יש לחמם מחבת טפלון לחום בינוני. יוצקים על המחבת מעט בלילה ומסובבים עד שנוצר עיגול על גבי תחתית המחבת. בבלינצ'ס הראשון לא נעשה שימוש, מטרתו לשמן את המחבת בלבד. כעת נמשיך באותה פעולה עם שארית הבלילה, כאשר נטגן את הבלינצ'סים משני הצדדים. עורמים את הבלינצ'סים על גבי צלחת רחבה.

על גבי שתי עגבניות חורצים איקס עם סכין ומעבירים לקערה. מעל לעגבניות יוצקים מים חמים ומשרים למשך חמש דקות וקולפים. בלחיצה קלה מוציאים את מרבית מיצי העגבנייה ולאחר מכן חותכים לקוביות. חותכים קישואים לקוביות וצולים בשמן חם עד לריכוך והשחמה. מסננים את הנוזלים במסננת. את החצילים נקלוף באמצעות קולפן ונחתוך לקוביות גם כן. את הקוביות מצפים בקמח ומנערים.

מחממים שמן חצי עמוק וצולים בתוכו את קוביות החציל עד להזהבה. מוציאים את הקוביות למסננת ומצננים. במחבת מטגנים קוביות בצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים למחבת את העגבניות, זיתים שחורים, שיני שום קצוצות, מלח, פלפל ושתי כפות מים. מרתיחים את התערובת, מנמיכים ומבשלים במשך רבע שעה תוך כדי ערבוב. בסיום מצננים את התערובת היטב. מפוררים גבינת כנען ומוסיפים את החצילים והקישואים ומערבבים.

חוצים כל עלה בלינצ'ס, מניחים מילוי ומגלגלים. מורחים מעל חמאה מרוככת, מחממים את התנור למצב גריל וצולים את הבלינצ'ס עד להשחמה. מומלץ להגיש עם יוגורט קר בצד.

עלי בלינצ'ס עם ביצת עין ועשבי תיבול

אם מתחשק לכם בלינצ'ס לארוחת בוקר, זה המתכון המושלם עבורכם. בנוסף, כאן נעשה שימוש בעלי בלינצ'ס מוכנים, כך שהעבודה פשוטה במיוחד אך התוצאה לא פחות מושקעת וטעימה. פתחו את היום עם בלינצ'ס מפנק וכל היום שלכם ישתפר פלאים, נסו בעצמכם ותיווכחו:

במחבת ממיסים מעט חמאה ומניחים עלה בלינצ'ס מוכן. מטגנים במשך כשתי דקות על להזהבת התחתית. על גבי העלה מפזרים עלי תיבול קצוצים: כוסברה, עירית ופטרוזיליה ושוברים מעל ביצה אחת. מכסים את המחבת ומוסיפים לטגן במשך כשלוש דקות עד שהביצה מוכנה לגמרי. מומלץ לתבל במלח ופלפל. הייתם מאמינים שארוחת בוקר שכזו יכולה להיות פשוטה כל כך?

בלינצ'ס במלית גבינה מתוקה

זוהי הגרסה המוכרת ביותר של הבלינצ'ס המתוק והיא מצליחה כל כך בשל הטעם הנהדר שלה. מה צריך יותר מבצק נימוח, גבינה מתוקה וקצפת? הכינו את הבלינצ'ס הזה ותגלו שיש לכם את כל מה שאתם זקוקים לו. כך תכינו את הקינוח האייקוני הזה:

במיקסר מערבבים את מרכיבי הבלילה: חמאה, ביצים, קמח, מים, שמן, סוכר, מלח וחלב, עד לקבלת בלילה חלקה, דלילה וללא גושים. אם הבלילה דחוסה מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול, אם היא דלילה מדי ניתן להוסיף קמח להסמכה. מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הבלינצ'סים משני הצדדים. בסיום כל טיגון עורמים את הבלינצ'סים על גבי צלחת רחבה ושטוחה.

במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר, עד לקבלת קצפת אחידה. מעבירים את הקצפת לקירור במקרר. מערבבים בקערה נפרדת אבקת אינסטנט פודינג וניל וגבינה לבנה עד לקבלת בלילה אחידה. מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקפלים באמצעות לקקן את הקצפת לתוך בלילת הגבינה, עד לקבלת בלילה אחידה. מצננים במקרר במשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים את מלית הבלינצ'סים מהמקרר. מניחים מעט מלית במרכז כל בלינצ'ס ומגלגלים. בסיום מניחים את הבלינצ'סים המגולגלים במקרר עד להגשה. ניתן לקשט ברוטב שוקולד, סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים ועוד.

מגולגל באהבה - מתכוני בלינצ'ס לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.