הקלאסי, המיוחד וזה שכל ילד יכול – שלוש וריאציות לפנקייק של שבועות
פנקייק הוא המאכל המושלם. ניתן להכין אותו במגוון וריאציות, הוא יכול למלא פונקציות שונות בזמן הארוחה, הוא יכול להיות מתוק או מלוח, הוא יכול להיות אוורירי וקליל או מנה כבדה ומלאה. כאשר חושבים על מנות לחג השבועות, מנת הפנקייק עולה מיד למחשבה. זוהי מנה חלבית מפנקת שיש אינספור אפשרויות לשדרוג הטעמים והתוספות. בכל דרך שבה נבחר להכין אותו, וכל תפקיד שאותו ימלא במהלך ימי החג, הוא תמיד יתקבל בברכה ובשמחה.

המנה הקלאסית
אומנם ניתן היום לקנות במכולת או בסופר את האבקה להכנת פנקייק, אבל אין כמו להכין את הפנקייק לבד ולהתגאות במעשה ידינו. זוהי לא מנה מסובכת או מורכבת ואפשר להכין כמות יפה של פנקייקים בזמן קצר ובהשקעה מעטה.
נערבב בקערה: חלב, שמנת מתוקה, אבקת וניל, סוכר, קמח וביצים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך (אך לא סמיך מידי).
נחמם ונשמן קלות מחבת. באמצעות מצקת, נמזוג כף למחבת החמה ונמתין עד שתהיינה בועות על־גבי הפנקייק ואז נהפוך אותו להמשך הטיגון לעוד דקה. ניתן למזוג כמות קטנה יותר מהתערובת לקבלת מיני פנקייקים קטנטנים וחמודים. את ערמת הפנקייקים נגיש לשולחן עם סירופ מייפל וסירופ שוקולד כך שכל סועד יוכל להוסיף לעצמו כפי שהוא אוהב.
פנקייקים מיוחדים, מפתיעים, מוגזמים
המנה הקלאסית היא טעימה, אהובה ומוכרת. אבל ניתן כמובן לגוון, להפתיע ולהשתגע וליצור מהפנקייק קינוח מופלא במיוחד.
דרך אחת להפתיע ולגוון היא לשלב בתוך תערובת הפנקייק פירות שונים כגון פרוסות בננה (או בננה מעוכה), אוכמניות, פטל ואפילו פירות יער. מערבבים את הפרי שבחרנו לתוך התערובת ומכינים את הפנקייקים בדרך הרגילה. כל מי שיטעם יגלה "הפתעה" בתוך הפנקייק.
אפשר להוסיף לתערובת מרכיבים ותבלינים שונים לקבלת שילובי טעמים חדשים ומתוחכמים יותר. ניתן להוסיף פרג ושמנת חמוצה ולהגיש עם שקדים פרוסים קלויים מלמעלה. ניתן להכין פנקייקים משוקולד על־ידי הוספת אבקת קקאו לתערובת שתהפוך את הפנקייקים לשחומים. ניתן להוסיף יוגורט וקינמון כך שנקבל תערובת סמיכה יותר ובעלת ריח ממכר ונפלא של קינמון.
שילוב מפתיע ומיוחד, כזה שישאיר אחריו טעם של עוד הוא פרג, תות ותפוז. נכין סירופ על־ידי טחינה של תותים, אבקת סוכר, מעדן סויה, חלב שקדים, סוכר ותמצית וניל. לסירופ שנקבל נוסיף מעט חומץ, שמן, גרידת תפוז, קמח תופח, מלח ופרג ונערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. נכין פנקייקים במחבת בטכניקה הרגילה ונגיש יחד עם תותים חתוכים לקישוט. מנה מהממת שמתאימה במיוחד לשולחן החג.
פנקייק וילדים
ילדים אוהבים לאכול פנקייקים, ויתרה מכך הם נהנים במיוחד לקשט אותם. אפשר לבלות אחר־צוהריים נפלא בהכנה ובקישוט פנקייקים מקסימים וטעימים.
שיתוף הילדים בהכנת הפנקייק תהיה חוויה נהדרת ובלתי נשכחת עבורם ועבורנו. הם יוכלו להכניס לקערה את כל החומרים, אחר כך לערבב אותם עד לקבלת המרקם הרצוי בסיוענו כמובן, לחמם את המחבת ולשמן אותה – משימה לילדים הגדולים יותר או להורים.
לאחר שהפנקייקים מוכנים, נניח כל אחד מהם בצלחת ונקשט. נוכל להשתמש באוכמניות, תותים או טבעות בננה כדי ליצור עיניים, עם סירופ מייפל נצייר פה ואף, ועם סירופ שוקולד נוסיף שערות על־ידי ציור על הצלחת סביב הפנקייק. אפשר לצייר עם קצפת זקן או שערות ובעצם להתפרע כיד הדמיון הטובה עם הקישוטים והעיטורים. העיקר להוציא צלחת מצחיקה, מדליקה ומעניינת מעשה ידי הילדים.
אם החלטתם להכין דווקא את הגרסה המלוחה של הפנקייקים, תוכלו לקשטם עם גבינות קשות ושלל ירקות צבעוניים.
פנקייק הוא מנה נפלאה לחג השבועות. ההכנה קלה ופשוטה, ללא צורך במצרכים מיוחדים או בזמן הכנה ממושך ולפיכך מתאימה לפעילות בילוי משותפת עם הילדים במהלך החג. בין אם נבחר להכינה כמנת קינוח מתוקה לסיום הארוחה, בין אם נבחר בה לככב כארוחה בפני עצמה, בין אם נכין פנקייקים פשוטים לארוחה משפחתית מדליקה ובין אם נשקיע במנות פנקייק אינסטגרמיות מתוחכמות ועשירות טעמים, שנוכל להרשים איתן את המשפחה והחברים בארוחת החג, בכל צורה וטעם שבהם נבחר להכין אותם. כך או כך נקבל מנה טעימה, אהובה שתאכל בהנאה מרובה מיד כאשר תגיע לשולחן. זהו אכן מאכל מופלא.
