קלאסי קל – מתכונים קלאסיים פשוטים ומהירים לשולחן השבועות
לפעמים מרוב הכנות לחג, הזמנת האורחים, התארגנות עם בגדים לכל המשפחה וסידור הבית והשולחן, שוכחים את הדבר העיקרי והוא תכנון ארוחת החג. המנות הקלאסיות הפשוטות לרוב הן המתאימות ביותר והקלות ביותר להכנה. הנה כמה מתכונים פשוטים לארוחת חג מנצחת.

בקערת מיקסר נערבב את החלבונים שנותרו עד לקבלת קצפת יציבה. את הקצפת נקפל בעדינות אל תערובת הגבינות ונערבב. את תערובת הגבינות נשפוך לתוך תבנית האפייה ונכניס לתנור למשך כשעה עד שהיא מזהיבה מעט מלמעלה. מוציאים את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר, לאחר שהתקררה לגמרי נכניס את העוגה למקרר לכמה שעות או אפילו ללילה שלם. את העוגה נוציא מהמקרר ממש לפני ההגשה כך שתישמר קרה ואפשר להגישה אפילו עם כדור גלידה בצד.
קינוח תחילה
נתחיל מהסוף – קינוח יפהפה, חגיגי לבן ומהפנט – עוגת גבינה פירורים. מכיוון שאת העוגה מומלץ להכין יום מראש נתחיל את הארוחה מהסוף להתחלה. את הכנת העוגה נתחיל מתערובת הפירורים. נלוש ידנית קמח, סוכר וחמאה קרה עד שנקבל תערובת פירורים. את התערובת נפזר בתחתית תבנית עם נייר אפיה ונכניס לתנור למשך עשרים דקות עד שיזהיבו מעט ונוציא. להכנת בלילת הגבינות נטרוף בקערה גבינה, קמח, סוכר, חלמונים, חלב גרידת לימון פודינג וניל ותמצית וניל.
פסטה שמנת וברוקולי
מנה עיקרית מתבקשת לארוחת שבועות היא מנת פסטה עשירה ומפנקת. נבחר בפסטה צורות אך עדיף שלא ספגטי ארוך, ונכין אותו לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה נסנן ונוציא. במי הפסטה נבשל את הברוקולי יחד עם מעט שמן זית ומלח לכמה דקות. נסנן את המים ונוסיף את הפסטה והשמנת מתוקה עם מלח ופלפל לפי הטעם. נערבב את הפסטה עם השמנת והברוקולי היטב ונתקן תיבול אם יש צורך. נגיש את המנה בקערה רחבה ונפזר למעלה פרמז'ן מגורד. לאוהבי החריף, אפשר להקפיץ את המנה עם מעט פלפל צ'ילי לקבלת טעם פיקנטי. אפשר להחליף את הברוקולי באספרגוס ירוק, אפונת שלג או אפונת גינה עדינה. לחלופין אפשר להחליף את הברוקולי ברצועות קישוא דקות מוקפצות מעט. כמעט כל שילוב של פסטה ברוטב שמנת עם ירק כלשהו יהיה מוצלח וטעים.
חגיגה יוונית בשבועות
את מקום הסלט יתפוס, איך לא? סלט יווני. סלט טרי, צבעוני, חתוך גדול עם הרבה גבינה בולגרית ופשוט להפליא. לצורך הכנת הסלט נחתוך לקוביות גדולות עגבניות ומלפפונים. נוסיף אל קערת הסלט זיתי קלמטה שחורים ללא חרצנים, פרוסות דקות של בצל סגול וכמות נכבדה של עלי רוקט. נערבב עם שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל ואורגנו. לסיום נוסיף לסלט קוביות גדולות או פרוסות של גבינת פטה או גבינה בולגרית ונערבב אותה בעדינות בסלט כדי שתספוג את הטעמים. לשדרוג הסלט ולמי שאוהב, אפשר להוסיף לו חופן צלפים. להגשה מושלמת נניח לצד הסלט פרוסות בגט עבות שחתכנו באלכסון כדי שנוכל לנגב איתן את רוטב הסלט שנותר בצלחת.
ראשונה – אחרונה
נסיים את ארוחת החג שלנו במנה ראשונה פשוטה ומהירה ביותר, כזו שאפשר להכין תוך עשר דקות ולנשנש בכיף עוד לפני הישיבה לשולחן. למנה ראשונה נבחר להכין פטריות ממולאות. נבחר פטריות שמפיניון גדולות ונוציא להן את הרגל. בקערה נערבב גבינת שמנת שום שמיר, גבינת רוקפור מגורדת, אגוזי מלך טחונים ופירורי לחם. באמצעות כף או כפית נמלא כל פטריה בכמות יפה מהתערובת כך שתיווצר גבעה קטנה. כלומר, תערובת הגבינות תעלה מעל לגבולות הפטרייה. בקערה נכין תערובת מעורבבת של פירורי לחם, פרמז'ן מגורד ופפריקה. כל פטריה נטבול בתערובת בחלקה העליון. כלומר, הגבינות יהיה טבולות בתערובת והבסיס יישאר נקי. נניח את הפטריות בתבנית אפייה ונתיז עליהן מעט ספריי שמן זית. נכניס את התבנית לתנור למשך כרבע שעה. את הפטריות כיף לאכול כשהן חמות והגבינות נמסות לתוכה.
מנות קלאסיות רבות מתאימות לשולחן שבועות חלבי מהמם. אך ארוחת חג מושלמת אינה רק מנות טעימות ומשביעות, ושולחן חגיגי ומקושט. ארוחת חג היא אווירה נהדרת ומרוממת שנוצרת כשנפגשים בני משפחה או חברים טובים יחד. בכל תפריט שתבחרו ובכל סגנון אירוח שתבחרו בין אם בופה ובין אם ארוחה ליד שולחן, חשוב להגיע עם אנרגיות טובות, מצב רוח חגיגי והשאר יהיה מושלם.
