מהראשונה עד האחרונה – מתכונים ב10 דקות
בין אם אתם אנשים שאוהבים לבשל וליצור במטבח ובין אם אתם מעדיפים להימנע מכך, לא תמיד אפשר למצוא את הזמן לעמול על הבישול במשך שעות ארוכות. החדשות הטובות הן שניתן למצוא שלל מתכונים נהדרים וטעימים שדורשים עבודה של עשר דקות בלבד ולא יותר. כדי להראות לכם כמה זה פשוט אספנו עבורכם שלושה מתכונים מהירים שיוצרים יחד ארוחה שלמה.

בניגוד למה שאתם אולי חושבים, מתכונים ב10 דקות ממש לא חייבים להיות פשוטים בטעמם. כאן יש לנו מתכון למנה ראשונה, עשירה במרכיבים ומרקמים, שאפשר להכין במהירות בזק ובלי ידע בשיטות בישול מורכבות. בנוסף, זו גם מנה בריאה המכילה ירקות, גבינה ושמן זית, שלא תכביד עליכם כלל. כך תכינו אותה:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. קולפים את הקולרבי ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את הקולרבי בתבנית ומזלפים מעל שמן זית, מעט סוכר חום, תימין טרי, פלפל שחור ומלח. צולים בתנור במשך כעשר דקות עד להזהבה. בסיום, מוציאים מהתנור ומאפשרים לקולרבי להצטנן לגמרי.
להרכבת המנה מניחים על גבי צלחת ההגשה את פרוסות הקולרבי, עליהן מניחים פרוסות של עגבניות מסוגים שונים ופרוסות של עגבניות שרי. כעת מפזרים על המנה עלי בזיליקום טריים ומפוררים גבינת פטה. לסיום, יוצקים חומץ בלסמי איכותי ושמן זית, בוזקים פלפל שחור ומלח ומגישים.
אם כבר פתחנו את הארוחה במנה ראשונה בהשראה איטלקית, אז נמשיך עם מנה עיקרית איטלקית גם כן. הקלצונה הוא מאפה/כיסון בצק ממולא, קצת מזכיר באופיו ובצורתו את הסמבוסק המקומי. במתכון הזה הקלצונה ממולא בפטריות, מספר גבינות ותרד, מה שמבטיח שלא תישארו רעבים. כמובן שתמיד מומלץ לשמור מקום לקינוח. כך תכינו את המנה:
ראשית מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים עם מעט סולת, מחממים את התנור לחום גבוה. במחבת גדולה מחממים שמן זית וכשהיא נעשית חמה מוסיפים פטריות פרוסות. מטגנים במשך כשלוש דקות ומוסיפים שן שום פרוסה. מוסיפים עלי תרד ומאדים עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מוסיפים עלי תימין ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל.
על גבי משטח העבודה פורשים בצק שמרים מוכן וחותכים לעיגול גדול. עושים את אותה הפעולה גם עם הבצק שנותר. בקערה גדולה מערבבים את מלית הפטריות עם פתיתי מוצרלה, גבינת קשקבל מגוררת ופירורי גבינת רוקפור. מחצית מהמלית מניחים במרכז עיגול הבצק ומקפלים לצורת חצי סהר. מהדקים היטב את קצוות הבצק
וחוזרים על אותן הפעולות עם עיגול הבצק השני. מברישים את הקלצונה בשמן זית ומפזרים מעל מעט סולת. מכניסים לאפייה במשך כעשרים דקות עד להשחמה.
אתם לא חולמים, יש לנו בשבילכם מתכון להכנת עוגה שלמה בעשר דקות בלבד. אמנם לאבנה הוא לא מרכיב נפוץ בעוגות, אבל הוא לגמרי צריך להיות, כי במתכון הזה הוא מביא עמו טעמים עוצרי נשימה. בתוך העוגה מסתתרת לה שכבת שטרויזל אגוזים וקינמון שמעשיר את המרקם של כל ביס וביס. מקווים שעד עכשיו כבר השתכנעתם שאתם פשוט חייבים לנסות את המתכון, אם כן גשו מיד להכנה:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני־גבוה בתוכנית טורבו. משמנים היטב תבנית מוארכת ומרפדים בנייר אפייה. להכנת השטרויזל שמים במעבד מזון פקאנים טבעיים ופיסטוקים וטוחנים לכדי פירורים בינוניים. מוסיפים קמח, סוכר, אבקת קינמון, קורט מלח וחמאה ומערבבים היטב.
להכנת העוגה טורפים בקערה גדולה סוכר וביצים במשך כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים לתערובת שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים לאבנה ויוגורט ומערבבים פעם נוספת. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח. מעבירים לקערה השנייה תוך ניפוי דרך מסננת. מערבבים אך ורק עד שמתקבלת תערובת אחידה. ערבוב יתר של הבלילה עשויה לגרום לעוגה להיות דחוסה מדי.
מחצית מהבלילה מעבירים לתוך תבנית האפייה. על גבי הבלילה מפזרים שליש משטרויזל האגוזים. כעת, מוסיפים את חציה השני של הבלילה ועליה מפזרים את שארית השטרויזל. מכניסים לאפייה בתנור במשך כשעה. ניתן לדעת שהעוגה מוכנה באמצעות נעיצת קיסם במרכזה, ואם הוא יוצא יבש היא מוכנה. מומלץ לצנן את העוגה לגמרי לפני ההגשה.
