ביסקוויטים כאלה עוד לא טעמתם - מתכוני ביסקוויטים

ביסקוויטים כאלה עוד לא טעמתם

אם חשבתם שבלתי אפשרי לגרום לעוגת ביסקוויטים להיות טעימה יותר ממה שהיא כבר, הרשו לנו להעמיד אתכם על טעותכם. הדרך לעשות זאת היא להכין את הביסקוויטים בבית. הרי אין דבר המשתווה לטעם של עוגיות ביתיות, ובתוך עוגת ביסקוויטים מדובר בשדרוג יוצא דופן. הנה מספר מתכונים להכנת ביסקוויטים ביתיים שעוד לא טעמתם.

מאת: עורך השף הלבן
ביסקוויטים כאלה עוד לא טעמתם

ברגע שתטעמו את הביסקוויטים האלה לא תוכלו להפסיק לאכול אותם. לפתע כל עוגת ביסקוויטים תהפוך לחלום, ואפילו האורחים שלכם לא יאמינו כמה היא טובה. אם תבחרו לשדרג את עוגת הביסקוויטים שלכם עם מתכונים יצירתיים לא תרצו להכין אף עוגה אחרת. כך מכינים ביסקוויטים ביתיים:

במעבד מזון טוחנים בוטנים דק. מוסיפים קמח כוסמין וקמח לבן, אבקת אפייה, אבקת קינמון, מלח, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים לתערובת שמן, חמאה מומסת וביצים. מעבדים הכל יחד לכדי בצק פירורי. מחממים את התנור לחום בינוני. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. מעבירים חצי מהבצק לנייר האפייה. מעבדים את הבצק לגוש ומרדדים לעלה בעובי חמישה סנטימטרים. מעבירים עם נייר האפייה לתבנית. חותכים את הבצק למלבנים קטנים. 

אופים במשך כרבע שעה עד שהבצק יבש ותחתית העוגיות מזהיבות. מצננים היטב ומפרידים את מלבני הביסקוויטים האחד מהשני ומאחסנים בקופסה אטומה. אם רוצים לשדרג אפשר לטבול מחצית מכל ביסקוויט בשוקולד מומס. 

דמיינו עוגת ביסקוויטים שעשויה מעוגיות חמאה נימוחות. בכל שכבה ושכבה יבצבץ טעם נפלא ורכות משכרת. אפשר בהחלט ליהנות מהן גם ללא שום דבר נוסף והן יהיו מצוינות ממש כפי שהן. כך מכינים אותם:

במעבד מזון שמים את כל המרכיבים: קמח טפיוקה, קמח תירס, מלח, חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר וביצה טרופה. עושים מהתערובת כדור, משטחים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. מעל משטח העבודה מניחים נייר אפייה ומקמחים עם קמח טפיוקה או קורנפלור. מניחים מעל את הבצק שהוצאנו מהמקרר ומעליו עוד שכבה של נייר אפייה. מרדדים את הבצק ומצננים שוב במקרר. קורצים מלבנים מתוך הבצק ואופים במשך כעשר דקות עד ששולי הביסקוויטים מתחילים להזהיב. 

עכשיו כשיש לכם ביסקוויטים תוצרת בית הנה מתכון פשוט ביותר להכנת עוגת ביסקוויטים באמצעותן. אין צורך במתכון מסובך שכן כל הטעם והרושם נמצא בביסקוויטים שהכנתם.

טובלים קלות את הביסקוויטים בקערת חלב. מכינים חבילת אינסטנט פודינג לפי הוראות היצרן שעל הקופסה. מניחים בתבנית שכבה של ביסקוויטים ומעליה מורחים קרם. כך ממשיכים ליצור שכבות ביסקוויטים וקרם, שלוש בסך הכל. מעל השכבה העליונה מפזרים שבבי שוקולד מגורד.

זו אומנם לא עוגת ביסקוויטים מסורתית, אך זו בדיוק הסיבה שבגללה כדאי לכם לנסות אותה. הביסקוויטים שבתוכה הם למעשה עוגיות וניל והכל יחד יוצר אווירה של חו"ל. כך תכינו את העוגה המגניבה הזו:

ראשית מחממים תנור לחום בינוני ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מניחים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב. במיקסר מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם בהיר וחלק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לאיחוד המרכיבים. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבלים שוב במשך מספר שניות. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר במשך עשר דקות. 

מחלקים את הבלילה המצוננת לכדורים בגודל של אגוזי מלך ומסדרים בתבנית כאשר משאירים מרווח בין כדור לכדור. בעזרת כף היד משטחים קלות ואופים עד להזהבה, בערך כעשרים דקות. מצננים על רשת צינון.

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה בטעם שוקולד עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים אבקת סוכר, תמצית וניל וקפה ומקציפים הכל יחד. להרכבת העוגה מסדרים על גבי צלחת הגשה עיגול צפוף של תשע עוגיות. מורחים שכבה אחידה של קצפת שוקולד. ממשיכים להניח כך את שכבות העוגה עד שמתקבלת עוגה בת תשע שכבות. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה. 

להכנת רוטב השוקולד מניחים בסיר קטן שוקולד מריר עם שמנת מתוקה וממיסים מעל להבה קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב חלקה. מוסיפים חמאה וקמצוץ מלח ומערבבים היטב. לפני הגשת העוגה יוצקים את הרוטב החם מעל ומפזרים שוקולד קצוץ או כל תוספת אחרת שתרצו. מגישים מיד. 

ביסקוויטים כאלה עוד לא טעמתם

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.