להתענג עד הפירור האחרון - מבחר עוגות פירורים

להתענג עד הפירור האחרון

כשמדברים על עוגת פירורים, לרובנו עולה מיד תמונה של עוגת גבינה עם פירורים, כזו שהתרגלנו לראות באירועים חגיגיים או בארוחות מפוארות. זו אכן עוגה יפה, חגיגית וטעימה להפליא, אבל תתפלאו לדעת שיש עוד עוגות רבות ואפילו עוגיות שהפירורים הם המאפיין העיקרי שלהן. המבחר של עוגות הפירורים גדול, והוא כולל עוגות עם פירות, פאי מסוגים שונים, עוגות שוקולד, מוס, עוגות עם ריבות וכולן נאכלות עד הפירור האחרון, זה עוד לפני שהזכרנו את הקינוחים בכוסות.

מאת: עורך השף הלבן

כולנו יודעים שכדי לאפות לא צריך סיבה מיוחדת, לא חייבים לחכות לחגים, ובטח שאין צורך להמתין לסוף השבוע. עוגות אפשר להכין בכל זמן, לשלב עם פירות העונה, עם ארוחה חלבית או בשרית ובעיקר להרגיש ביתיות נעימה וניחוח אפייה שמשמח אותנו עד מאד. אספנו עבורכם מספר מתכונים לקינוחי פירורים מפנקים שלא תצליחו להפסיק לנשנש. 

עוגת שוקולד העשויה מבצק פריך ונימוח, עם מלית שוקולד עשירה ועליה פירורים של בצק פריך – עוגה גם יפה, גם עשירה, גם מפתיעה, גם קלה להכנה וגם נאכלת עד הפירור האחרון. את הבצק הפריך מכינים מחמאה, סוכר, קמח ומים או מיץ תפוזים. אם רוצים גרסה טבעונית של העוגה, ניתן להשתמש במרגרינה או בשמן במקום חמאה. אחרי שלשים את הבצק יוצרים ממנו כדור, שאותו מעבירים למקפיא כדי שיתגבש ולא יהיה רך מדי ויתפורר. למלית השוקולד יש לערבב שוקולד מריר מומס, אבקת קקאו, נס קפה, שמן, סוכר, מים וביצים. אם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להוסיף מחית תפוחים, לימון או חומץ. מניחים שכבה אחת של הבצק על התבנית, עליה מלית ומעל מפזרים פירורי בצק. הכניסו לתנור והניחוח המתוק של השוקולד כבר ימלא את כל הבית. 

עוגת ריבה ופירורים ביתית, עסיסית וקלה להכנה, שניתן לגוון בסוג הריבה וגם להוסיף שקדים ואגוזים אם אתם אוהבים. ראשית מכינים את הבצק הפריך, מתכון בסיסי שמתאים לעוגות רבות. על התחתית הזו, אותה משטחים על תבנית מלבנית או תבנית פאי, מורחים את הריבה שאתם אוהבים ומעל מפוררים את שאריות הבצק הפריך. ניתן לגוון עם אגוזים טחונים, פרוסות שקדים מולבנים, סוכר, קינמון ועוד. 

העוגה הנהדרת הזו מורכבת גם היא מבצק פריך בתחתית, עליו נניח תערובת של תפוחים קלופים וחתוכים, מעורבבים עם קינמון, סוכר ולימון. ישנן גרסאות שונות לעוגה, ויש כאלה שבהן מבשלים מעט את התפוחים עם הסוכר. את תערובת התפוחים שופכים על תחתית הבצק האפויה קלות, ומעל מפזרים פירורי בצק עם אגוזים טחונים, סוכר וקינמון. אופים עד להזהבה ולפניכם עוגת תפוחים ריחנית, נימוחה ופירורית. 

קינוחי הכוסות האישיים הם כוכבי שולחן הקינוחים. הם קטנים, יפים, מאפשרים לטעום מכל הסוגים ביס קטן ומפנק ועדיין להרגיש שמדובר רק בטעימות. קינוחי כוסות יכולים להיות מגוונים ולכלול מוס, קצפות, מקפאים עם פירות או בלעדיהם, עם פירורים או עם זיגוג, עם שקדים טחונים, בוטנים, אגוזים או שברי ופלים. לפי הטעם ניתן לשלב כדורי שוקולד, דובדבנים, פירות יער, שערות חלבה, פירורי בצק פריך אפוי או פירורי ביסקוויטים. הפעם נציע מתכון למוס שוקולד בכוס אישית. לקינוח יש צורך בשוקולד מריר, חלב או לבן, או שילוב של כולם כדי ליצור שכבות שונות של צבעים ושמנת מתוקה. אותם יש להקציף יחד למוס אוורירי ושוקולדי. הכינו את הכוסות והכניסו שכבה עבה של מוס לכל אחת. על המוס פזרו את הפירורים השונים שבחרתם, וצרו שכבה נוספת של מוס ופירורים. כך מתקבל קינוח אישי יפה של שכבות בכוס, ותוכלו לגוון כיד הדמיון. 

אי אפשר לדבר על קינוחים מבלי להתייחס גם לגבינה. הפעם קינוח שכבות אישי וצבעוני בכוס עם גבינה, פירורים ופירות יער. לתחתית האדומה מערבבים פירות יער מוקפאים, סוכר ומים שאותם מניחים בכוסות עד שליש מגובהן. עליהן מניחים קרם גבינה של שמנת מתוקה מוקצפת, אינסטנט פודינג וניל, סוכר, גבינה וחלב או יוגורט. לקישוט בשכבה העליונה מפזרים פירורי בצק פריך אפוי. ניתן להוסיף רוטב פירות יער, רוטב שוקולד לבן, פירורי שוקולד או קצפת. תוכלו להכין שכבות דקות של כל המרכיבים מספר פעמים והקינוח החגיגי מושלם.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.