לכדרר במטבח - מאכלים עגולים שאנו נהנים לכדרר

לכדרר במטבח

האם שמתם לב לחיבתנו העזה כלפי אוכל בצורה עגולה? יש משהו מנחם, אסתטי ונעים באכילת כדורים. אין זה משנה אם זו מנה עיקרית או קינוח נפלא. משהו בצורת העיגול שובה אותנו בקסמו בכל פעם מחדש. לפניכם רשימת מאכלים המצריכים מאיתנו לכדרר אותם לכדורים.

מאת: עורך השף הלבן
לכדרר במטבח

הארנצ'יני מגיעים אלינו מארץ המגף הלוא היא איטליה ובפרט מסיציליה. פירוש השם הוא "תפוזים קטנים" אשר ניתן להם בשל הגוון הכתום שיש להם לאחר הטיגון. הארנצ'יני הם כדורי אורז מצופים ומטוגנים בשמן עמוק והם טעימים מאד.

כדורי הבשר העונים לשם "קציצות" אצלנו, מוכרים ברחבי העולם כולו. ניתן לשלב אותם עם תוספות נוספות כגון: אורז, פתיתים, פסטה ויש מי שאוהב להכין מהם סנדוויץ' מפנק במיוחד. 

אחד המאכלים הטעימים ביותר שלהם מגוון גרסאות להכנת המרק אשר מלווה אותם הם כדורי הקובה. את הקובה נהוג להכין מתערובת של סולת עם ג'ריש. יש את אלו שאוהבים רק את הסולת או רק את הג'ריש אך ניתן להכין את הקובה גם משילוב של השניים. בתוך הקובה מניחים בשר. חלק מטגנים אותו קודם לכן וחלק מבשלים אותו עם הקובה בתוך המרק. את הקובה ניתן למצוא בשלל מרקים שונים: מרק קובה אדום (מטפוניה), מרק סלק, מרק חמוסטה, מרק דלעת ועוד

הבויאקוס הם כדורי בצק משולבים עם גבינה, טעמם נפלא, הניחוח שהם מפצים בזמן האפייה משכר ואופף את כל הבית. ניתן להכין אותם עם כל מיני סוגי גבינות ולשדרגם עם מעט צמחי תבלין כמו תימין או עלי רוזמרין ואף להוסיף להם עגבניות מיובשות.

עוד מאפה בצק פריך ונימוח אשר בעת הכנתו מכניסים זית אחד לתוך הבצק, עוטפים את הזית ומגלגלים את הבצק לכדי כדור. אפיתם קצרה וטעמן נפלא. בית לזית הוא מאכל אהוב במיוחד על הקטנטנים אשר נהנים למצוא במרכז הבצק את הזית בהפתעה.

הכדורים הנימוחים הללו עשויים למעשה מפירה רך עשוי מתפוחי אדמה אשר ממולא בבשר טחון מטוגן עשיר בטעמים. לאחר הכנת הכדורים מטגנים אותם בשמן עמוק וטעמם יוצא אלוהי. גודלם של הכדורים אינו קטן והם ללא ספק משביעים. הכינו לצידם סלט מרענן והנה לפניכם ארוחה מצוינת שתפיג לכם את הרעב במהירות.

אי אפשר להעביר את ערב חג הפסח ללא מרק קניידלך צח עם כדורי המצה הטעימים הללו. הכדורים עשויים מפירורי מצה עם ביצים אשר מהם מכינים את הכדורים הקטנים. יש לבשלם במים טרם הכנסתם למרק כדי שלא ישתו את כל נוזלי המרק.

המאכל הפרסי המוכר הוא כדור אוורירי וטעים העשוי עוף טחון המשולב יחד עם חומוס וקמח העשוי מחומוס יבש. את הגונדי מבשלים עם מרק והוא לרוב מוגש יחד עם אורז פרסי.

גם בקינוחים אנו יכולים לראות את הצורה העגולה האהובה עלינו. כדורי שוקולד הם קינוח נפלא, קל להכנה שניתן לשתף בו את הילדים והוא תמיד טעים. להכנת כדורי השוקולד נזדקק לחבילת ביסקוויטים, קקאו, חמאה, מים, סוכר וקוביות שוקולד מריר. את הביסקוויטים יש לרסק לחתיכות קטנות, הניחו את שברי הביסקוויטים בתוך קערה, הוסיפו חמאה מומסת וקוביות שוקולד מריר מומסות וערבבו היטב. לאחר מכן המיסו את הקקאו והסוכר עם מים חמים והוסיפו לקערה. ערבבו היטב עד שתתקבל עיסה אחידה. מהעיסה צרו כדורי שוקולד וצפו אותם עם שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, אבקת קקאו, שברי פיסטוק או כל ציפוי אחר שאתם אוהבים על הכדורים שלכם.  לסיום הכניסו אותם לקירור במקרר לשעה אחת לפחות. 

אם אתם חובבים של המטבח החלבי, כדורי הגבינה הם מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה. את הכדורים מכינים מתערובת של גבינות מגוררות כגון: פטה, בולגרית, צ'דר, גאודה שלהם יש להוסיף ביצים, קמח, מים, מלח ופלפל. הכניסו את כל המרכיבים לקערה וערבבו היטב . כעת צרו כדורי גבינה וצפו אותם בשכבת קמח, נערו את שאריות הקמח, הכניסו לתוך ביצה וצפו עם פירורי לחם. במחבת עמוקה שימו שמן לטיגון, ולאחר שהשמן חם דיו הכניסו את הכדורים לטיגון. כשהם יצאו הגבינה תותך מבפנים ומבחוץ תתקבל שכבה פריכה וטעימה להפליא.

לכדרר במטבח

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.