שלושה מתכונים שאתם חייבים להכין לחג השבועות הקרוב
אחד המאכלים הכי מזוהים עם חג השבועות הוא הפשטידה. כמעט על כל שולחן נתקל בפשטידה מאיזשהו סוג. הסיבה לכך היא שפשטידה היא מזינה, משביעה, טעימה ובדרך כלל קלה להכנה. אספנו עבורכם שלושה מתכונים טעימים במיוחד. בתאבון!

פשטידה זו מציעה לנו טעמים המשתלבים יחד
בשלמות. אין דבר נפלא יותר מבצק פריך ונימוח בשילוב פטריות ועלי תרד עדינים
היוצרים את הביס המושלם יחד. המצרכים למלית הפשטידה הם: חבילת עלי תרד קצוצים דק, בצל
סגול קצוץ אחד, חצי חבילת פטריות מסוג שמפיניון, ארבע פטריות מסוג פורטבלו. לרוטב
הרויאל של הפשטידה נזדקק לשתי ביצים, חצי כוס שמנת מתוקה/ בישול, ארבע כפות של
גבינת קוטג', רבע כוס גבינה בולגרית מגוררת, מלח ופלפל לתיבול. ולבצק הפריך
והנימוח שלנו: קמח כ-200 גרם, חבילת חמאה של 100 גרם מומסת, ביצה אחת שלוש כפיות
מים קרים ומעט מלח.
את הכנת הפשטידה נתחיל מהבצק: במערבל נניח את
הביצה עם החמאה ונקציף יחד. בהדרגה נוסיף פנימה את הקמח עד שיתקבל בצק אחיד, אם יש
פירורים הוסיפו מים לבצק. שמנו תבנית אפייה והניחו בה את הבצק. חוררו בו חורים עם
מזלג.
כעת נכין את המלית: במחבת גדולה נחמם מעט שמן
זית ונטגן בו את הבצל עד שיהיה שקוף, הוסיפו את הפטריות והתרד למחבת יחד והמשיכו
לטגן עוד שתי דקות. העבירו את המלית למסננת להגרת הנוזלים והניחו לה להתקרר.
להכנת רוטב הרויאל יש להכניס את כל הרכיבים
לקערה ולערבבם יחד היטב עד שתתקבל תערובת אחידה.
עכשיו שפכו את המלית על תבנית הבצק, שטחו את
המלית וצקו מעליה את רוטב הרויאל. הכניסו לתנור בחום של 160 מעלות ואפו את הפשטידה
כ- 35 דקות.
פשטידה חלבית על טהרת הגבינות, טעם מעודן הנמס
בפה עם כל ביס וניחוח מדהים שאופף את כל הבית. אין ספק כי פשטידה זו חייבת להופיע
על שולחן החג שלכם. המצרכים הנדרשים להכנתה הם: אחד וחצי מכלי שמנת מתוקה, שלוש ביצים,
חצי כוס גבינת אמנטל מגורדת, חצי כוס גבינת עיזים חתוכה לקוביות חצי כוס
גבינת רוקפור חתוכה לקוביות, מאתיים וחמישים גרם בצק עלים ולתיבול: מלח, פלפל
ואגוז מוסקט מגורד.
אופן ההכנה של הפשטידה: בקערה אחת מניחים את
השמנת והביצים יחד עם התבלינים ומערבבים יחד היטב. את התערובת מחלקים לשלוש קערות,
כאשר בכל קערה נכניס גבינה מסוג אחד ונניח אותם בצד להשריה.
את בצק העלים מרדדים ומניחים בתבנית האפייה, יש
להדק אותו היטב לדפנותיה של התבנית ולחורר אותו עם מזלג כדי שלא יתפח. כעת שופכים
לתוך התבנית את תכולת הקערות אחת אחת באזורים שונים של התבנית. מחממים תנור ל-220
מעלות ואופים בין 30 ל 40 דקות.
איזו פשטידה נפלאה! הברוקולי הנחשב ירק בריא
מאד, בשילובה של גבינת הריקוטה הנחשבת לאחת מגבינות השמנת הטובות ביותר שיש, הוא
שילוב מנצח ללא כל ספק. להכנת הפשטידה יש להכין מראש: ברוקולי אחד גדול מפורק לתפרחות, שני בצלים קצוצים, שתי כפות
שמן זית או חמאה, מאתיים וחמישים גרם גבינת ריקוטה, חמישים גרם גבינת רוקפור,
פיקורינו או גאודה, שלוש ביצים, שתי שיני שום כתושות ארבע עלי תימין קצוצים, מלח
ופלפל וגבינת פרמזן מגורדת. לבצק: שתי כוסות קמח, חבילת חמאה של מאה גרם, כפית
מלח, ביצה אחת ושתי כפות מים קרים.
נתחיל מהכנת הבצק: במערבל עם וו גיטרה נכניס את
כל רכיבי הבצק ונערבלם יחד עד לקבלת בצק אחיד. יש להכין מהבצק כדור, לעטוף אותו
בניילון נצמד ולהניח במקרר. אם אתם רוצים להקל את העבודה עם הבצק, העבירו אותו
ישירות ממערבל המזון אל התבנית, שטחו אותו כך שיהיה דק, נעצו בכל הבצק מזלג ליצירת
חורים כדי שלא יתפח והכניסו את התבנית למקרר לשעה.
להכנת המלית: נרתיח מים בסיר גדול ונאדה את
תפרחות הברוקולי כ- 2 דקות. לאחר מכן יש להעבירם לקערה עם קרח. בקערה נפרדת ערבבו
יחד את הגבינות ויתר הרכיבים לתערובת אחידה.
הוציאו את התבנית עם הבצק מהמקרר, סננו את
הברוקולי מהמים וייבשו אותם במגבת נייר. הניחו את התפרחות בתוך התבנית ועליהם צקו
את תערובת הגבינות. חממו תנור למאה ושמונים מעלות ואפו את הפשטידה בין חצי שעה
לארבעים דקות. אם היא עדיין איננה זהובה המשיכו באפייה בהשגחה.
