מספר רעיונות למתכוני לזנייה מקוריים וכיפיים
הלזניה היא אחד מהמאכלים האיטלקיים הטובים ביותר. שכבות בצק הפסטה והמילויים השונים, יוצרים ארוחה שלמה בכמה צעדים פשוטים. לפניכם חמישה מתכוני לזניה חלביים לכבוד חג השבועות, שכן שולחן החג לא יהיה שלם בלי לזניה אחת לפחות.

אם בשבועות עסקינן, כמובן שהמתכון הראשון חייב להיות לזניה גבינות. כך תכינו אותו בלי
בעיה-
חותכים פטריות שמפיניון ופטריות יער. מטגנים במחבת עד להזהבה
ומתבלים במלח ופלפל. אחר כך מכינים רוטב בשמל- ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח
ומערבבים. לאחר כשתי דקות מוסיפים חלב ומביאים את התערובת לרתיחה. מוסיפים שמנת
מתוקה, מתבלים ומורידים מהאש.
בבלנדר טוחנים עגבניות קלופות, ריחן, מעט סוכר ושמן זית.
מתבלים במלח ופלפל. בתבנית משומנת מסדרים שכבה של עלי לזניה. מעל מפזרים חצי מכמות
הפטריות ויוצקים חצי מרוטב הבשמל. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת. מסדרים שכבה שנייה
של עלי לזניה, יוצקים שכבה של רוטב העגבניות ומפזרים גבינות מוצרלה וריקוטה.
מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה ומורחים מעל את שארית רוטב הבשמל וגבינת פרמזן
מגוררת. חותמים את הלזניה בשכבה אחרונה של עלי לזניה ושארית רוטב העגבניות. אופים
במשך כשעה על חום בינוני־ גבוה.
הקוטג' היא אחת מהגבינות הכי ישראליות שיש, לכן ראוי זה
שנשלב אותה במתכון של לזניה לכבוד חג השבועות. זהו מתכון קליל מאוד, להכנתו-
מערבבים בקערה קוטג', רסק עגבניות, ביצים, אורגנו מלח. מחממים את התנור לחום גבוה.
בתבנית משומנת מסדרים שכבה של עלי לזניה, ומעליה מוזגים את התערובת המוכנה.
ממשיכים לערום כך את השכבות כאשר השכבה האחרונה תהיה הרוטב. מכסים את התבנית בנייר
כסף ואופים במשך שלושים דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעשר
דקות, להשחמה בלבד. מפזרים מעל ללזניה החמה גבינה צהובה מגורדת, וממשיכים לאפות עד
שהגבינה מבעבעת. מניחים ללזניה להתקרר כעשר דקות לפני ההגשה.
אם אתם אוהבים לזניית גבינות, תארו לעצמכם כמה כיף יהיה
לאכול אותה מגולגלת. הכינו את המתכון הזה ותגלו.
מכינים מלית תרד וגבינות- חותכים עלי תרד שטופים לרצועות
דקות. במחבת מטגנים פרוסות שום במשך דקה ומוסיפים את התרד. מטגנים יחד במשך מספר
דקות עד שהתרד מתרכך. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומסננים את הנוזלים. לאחר
שמניחים לתערובת להצטנן במשך כמה דקות, מערבבים את התרד והשום עם קוטג', גבינת
שמנת, ביצה ורבע כוס גבינת פרמזן מגורדת.
להכנת מלית בטטה- מבשלים בטטות במים רותחים עד לריכוך. לאחר
מכן מעבירים את הבטטה לקערה ומועכים עד לקבלת מחית חלקה ומתבלים.
להרכבת המנה- מבשלים עלי לזניה במים רותחים במשך כחמש דקות.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. בבסיס תבנית מוזגים מעט שמנת. במרכז מניחים עלה
לזניה ומעליו יוצקים מלית הבטטה. מורחים בעדינות ומקפידים להשאיר שוליים נקיים.
יוצקים את מלית התרד ומגלגלים. לאחר שסיימתם לגלגל את כל רולדות הלזניה מסדרים
אותן בתבנית ויוצקים מעליהן שמנת. אופים במשך כחצי שעה ומגישים.
כפי שאמרנו הלזניה היא מאכל
איטלקי, וכראוי לכזה נכון יהיה לשלב בו פסטו משובח. תחילה מאדים שמן, בצל ושום
ומוסיפים תרד ותיבול לפי הטעם. מכניסים את התערובת למקרר. בסיר מבשלים חמאה עם קמח
במשך כדקה ולאחר מכן מוסיפים חלב ומתבלים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב
סמיך. בתבנית מסדרים שכבת עלי לזניה. מעליה שכבת התרד, שכבת גבינת פרמזן, שכבת
רוטב בשמל ונגיעות של רוטב פסטו. שאותו תכינו מצנוברים, שמן זית, עלי בזיליקום טריים,
שיני שום קלופות, גבינת פרמזן ומלח. את הצנוברים
יש לקלות עד להזהבה. במעבד מזון שימו שום, בזיליקום וצנוברים יחד וטחנו אותם למחית
כאשר תוך כדי הטחינה זולפים מעט שמן זית ויצרים מחית כמעט חלקה. הוסיפו את המלח
והגבינה, ערבבו מעט.
כעת, המשיכו לסדר כך שכבות, ולאחר מכן אפו הלזניה בחום
בינוני־גבוה במשך 45 דקות.
המתכון הבא מאפשר לכולם ליהנות מלזניה גם אם הם אינם אוכלים
גלוטן. גלו את הטריק ללזניה ללא גלוטן-
מחממים במחבת שמן ומוסיפים בצל ושום. מטגנים עד שהבצל נעשה
שקוף. מוסיפים קוביות עגבניות ומלח ומבשלים במשך כחמש דקות. לאחר מכן מוסיפים
עגבניות מרוסקות ותיבול ומבשלים במשך עשר דקות נוספות. בתבנית אפייה יוצקים שכבה
דקה של רוטב ועליה פורסים סרטי קישואים. יוצקים שכבת רוטב ומעליה גבינת קוטג'
וגבינת עמק. ממשיכים כך באותו הסדר ומכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני.
