ארבע רעיונות לעוגות לא שגרתיות
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם במספר עוגות לא שגרתיות, אספנו עבורכם מספר קינוחים שיקטפו מחמאות מכולם. בסוף הארוחה, כולם יופתעו לראות את הקינוח המתקתק על השולחן, ולא יעזבו עד שתתנו להם את המתכון. בין הקרמבו הישראלי שזוכה לגרסה אפויה משלו לבין עוגה בצורת סלסילה, אלה ארבעת המתכונים המפתיעים לעוגות לא שגרתיות.

נתחיל מקינוח מיוחד – עוגת קרמבו, זו עוגה הבנויה
משכבות של: עוגת שוקולד המחליפה את העוגייה בקרמבו, קרם מתקתק המחליף את המילוי
המסורתי ושכבה עליונה של שוקולד הניגר מחלקה העליון של העוגה ומזכיר בטעמו את
ציפוי השוקולד המיוחד. איך מכינים? המרכיבים נמצאים אצלכם כבר בבית, במקרר ובמזווה
ככל הנראה. כל שתצטרכו ההוא חבילת פודינג, שמנת, חלב, קמח, סוכר, אבקת אפייה,
קקאו, שוקולד מריר, חמאה וביצים.
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות. המיסו בקערה
את השוקולד המריר והחמאה. בקערה נפרדת הקציפו את הביצים והסוכר לקבלת קרם אוורירי
לבנבן המזכיר את חלקו הפנימי של הקרמבו. לאחר מכן, קפלו שליש מהקצף שקיבלתם עם קרם
השוקולד. קפלו פנימה את שאר הקצף, והוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה
והמלח. אפו את הבלילה במשך כארבעים דקות עד שהקיסם הננעץ בה יצא עם מעט פירורים
לחים. לאחר שתחתית הקרמבו מוכנה אפשר להמשיך הלאה.
הכינו את הקרם באמצעות הקצפה של השמנת, החלב
והפודינג. צקו את הקרם על העוגה והניחו לה להתקרר למשך מספר שעות במקרר. לאחר מכן,
כאשר הקרם התקשה שפכו עליו גנאש העשוי מהשוקולד המריר ושמנת מתוקה. הניחו לגנאש
לנזול לצדדים ולעטוף את העוגה כדי ליצור את מראה הקרמבו.
עוגת הסלסילה מפתיעה את האורחים בעיקר בשל
צורתה המיוחדת. במתכון הזה נשתמש בעוגת גבינה העשויה מתמצית וניל, קורנפלור, קמח
תופח, ביצים, סוכר, גבינת מסקרפונה ושמנת. התחילו מערבוב של קמח, סוכר וחמאה עד
לקבלת תערובת המזכירה פירורי עוגה. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים ליצירת בצק אחיד.
בשלב הזה ערבבו את הגבינה, החלמונים, כוס סוכר, קמח, קורנפלור, תמצית וניל וצרו
בלילה אחידה מכול. אפו את הבצק וצקו את מלית הגבינה. קררו את העוגה.
לאחר שהעוגה התקשתה מעט במקרר אתם מוכנים לשלב
הבא. זלפו קרם עשוי מפודינג ושמנת מתוקה. ניתן להוסיף צבעי מאכל בכל צבע שתרצו כדי
ליצור סלסילה מעוצבת. התחילו מיצירת קו ראשון בצידי העוגה, החל מחלקה העליון ועד
התחתון. חצו את הקו באמצעות ארבעה או חמישה פסים לרוחב. צרו עוד פס לאורך במרחק של
שני סנטימטר מהקו הראשון. חצו גם אותו ליצירת מרקם שתי וערב. בתום יצירת הסלסילה
הוסיפו מעט פירות מעליה לפני ההגשה, כמו אננס חתוך, תותים שלמים או בננות והגישו
את העוגה קרה.
העוגה הבאה מזכירה עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית.
היא טעימה מאד והגודל שלה מפתיע במיוחד את האורחים הצעירים בבית. קל מאד להכין
אותה והילדים יכולים להיות שותפים מלאים בכל התהליך.
איך מכינים? תצטרכו שוקולד צ'יפס (כמובן), סוכר
חום, קמח, אבקת סודה לשתייה, חמאה רכה, ביצה, חלמון, תמצית וניל וקורט מלח. הכינו
מראש את התנור בחום של 180 מעלות. לאחר מכן, ערבבו חמאה וסוכר עד לתערובת עם נפח
במשך חמש דקות עם וו גיטרה. ערבבו את החומרים היבשים והוסיפו לתערובת הרטובה. לאחר
מכן, הוסיפו את השוקולד צ'יפס והכניסו לתבנית עגולה גדולה.
מומלץ להוסיף מעט שוקולד צ'יפס לחלק העליון של
העוגה לפני האפייה, כדי שהם יראו היטב כאשר העוגה מוכנה. אפו במשך כארבעים דקות או
עד שהעוגה יבשה.
העוגה האחרונה
מבוססת על שלוש שכבות. שכבה עליונה, שכבה תחתונה ושכבה אמצעית של קרם פטל טעים
במיוחד. להכנת העוגה תצטרכו קמח, אבקת אפיה, פטל קפוא, ביצים, סוכר ווניל. לקרם –
גבינת מסקרפונה ופטל קפוא גרוס או פטל טרי, שמנת מתוקה ואבקת סוכר.
התחילו באפיית
העוגה באמצעות הקצפה של החלמונים ותמצית הווניל, הוסיפו את הסוכר בהדרגה וחברו עם
החלבונים. לאחר מכן, ערבבו בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה, חברו את הבלילה
והוסיפו את הפטל. הכניסו לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות, ואפו עד שהעוגה
יבשה. את הקרם הכינו מתערובת הגבינות ואבקת הסוכר.
כעת, לאחר
שהעוגה התייבשה והתקררה, תוכלו להתחיל להרכבה. חתכו את העוגה במרכזה, הניחו את
החלק התחתון של העוגה ועליו הניחו שכבה שלמה של קרם, מעליו הניחו את החלק העליון
של העוגה. כעת צפו בקרם שנותר לכם את העוגה או עם קצפת ולעטרו אותה עם פטל מעל. אם
תרצו לגוון מעט את צבעי העוגה, הוסיפו תותים חתוכים לקוביות לקישוט לפני ההגשה.
