כך תשדרגו את הפשטידה שלכם
כיאה לחג הלבן הרי הוא חג השבועות, אנחנו מכינים מאכלים לבנים שמחממים לנו את הלב ואת הבטן. בחג השבועות זה הטיימינג המושלם לקישוט שולחן החג במגוון פשטידות לצד גבינות, סלטים והפשטידה יכולה להיות חלק מהמנה הראשונה או העיקרית, מה שבטוח – תמיד תיהיה פשטידה על שולחן החג.

בפשטידות רבות נעשה שימוש בירקות טריים שיעשירו את טעמי הפשטידה שלנו, אך הפעם אנחנו רוצים להמליץ על שדרוג קצת שונה: ממרח עגבניות מיובשות. מדובר בממרח פשוט וקל להכנה, שאם אין לכם כוח להכין תוכלו בקלות למצוא ממרח מוכן ואיכותי בסופרמרקט הקרוב לביתכם. הממרח
יכול להוסיף טעמים נפלאים לפשטידה שלכם, ריח נפלא של בזיליקום ומעט שום שיוסיפו
צבע וישדרגו את הפשטידה הקלאסית שלכם.
כשחושבים על שולחן החג, אי אפשר לדמיין אותו בלי
גבינות ובלי פשטידות. לרוב מבוגרים אוהבים פשטידות ומדובר במאפה קצת פחות מושך
לילדים שככל הנראה יעדיפו פיצה על פני פשטידה. אבל העובדה שיש מגוון גדול של סוגי פשטידות,
סוגים של חומרי גלם שאפשר להשתמש בהם ואינספור וריאציות להכנת פשטידה, הופכת את
המאפה הזה למאכל האולטימטיבי של השולחן. חג השבועות הוא באמת העיתוי המושלם לקשט
את שולחן החג בפשטידה טעימה שתחמם לכם את הלב ואת הבטן.
אנחנו חיים בעידן שאנחנו תמיד רוצים לשדרג ולשפר את המאכלים שלנו, את הקינוחים וזה
לא פוסח גם על הפשטידה. למרות שבחג השבועות אין ממש מנות מסורתיות, הפשטידה הפכה
להיות כזאת כי התרגלנו בכל שנה לראות אותה על השולחן. אבל הגיע הזמן לקחת את המאפה
הטעים והממכר הזה ולשדרג אותו למאפה טעים אפילו יותר. בדיוק בשביל זה ריכזנו לכם
אפשרויות לשדרוג הפשטידות לשבועות בקלות וללא צורך במאמץ
גדול מידי.
הגבינות הן חלק מאד משמעותי בפשטידה שלכם, הן משפיעות
על מצב הצבירה שלה, האם היא תיהיה נוזלית או קשה יותר והן כמובן משפיעות על הטעם. להכנת
פשטידה עשירה יותר ניתן להחליף כל גבינה רזה בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
לדוגמה במקום גבינת קוטג’ או גבינה לבנה, ניתן להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזים
גבוהים כמו מסקרפונה קולקשן למשל. ניתן גם להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת, שנחשבת
לאיכותית יותר.
אולי אתם מכירים את הכרישה בשמות אחרים כמו פראסה או
לוף, לא משנה איך תקראו לה – היא תשתלב נהדר בפשטידה שלכם. יש הרבה שמתבלבלים
וחושבים שמדובר בבצל כשלמעשה מדובר בירק שיודע לגנוב את ההצגה במתכונים. היא
מעשירה את טעמן של הגבינות ומשתלבת נהדר עם יין לבן. מדובר בחומר גלם
האולטימטיבי לשילוב במתכוני חג השבועות, שאם לא הכרתם עד עכשיו – זה הזמן. הכרישה מתאימה במיוחד לפשטידות בצל או קיש בצל ומוסיפה לכל מאפה טעם מתקתק ועסיסיות שקשה
להישאר אדישים אליה.
פעמים רבות אנחנו מקשרים את הערמונים לחורף, אולי בגלל שמי שביקר באירופה בחודשי
החורף זוכר שבכל פינת רחוב יש אנשים שמוכרים ערמונים קלווים בתוך כוס מנייר אבל הם
בהחלט לא משהו שאפשר לאכול רק בחורף. בארץ אכילת ערמונים הפכה להיות יותר ויותר
פופולרית בעיקר בזכות העובדה שהם בקלות משדרגים כל מנה! הם משתלבים נהדר בתבשילי גבינות, סלטים ורטבים. מעבר לטעם הנהדר
של הערמונים, הם בעלי סגולות בריאותיות מצוינות שיהפכו את הפשטידה שלכם לא רק ליותר טעימה, אלא גם ליותר בריאה.
קייל הפך להיות
הסופר פוד הכי אופנתו ונראה כבר נשפכו הרבה מילים שמתארות אותו. הוא נחשב למלך
העלים בגלל התועלות הבריאותיות שיש לו וניתן להכין איתו מגוון רחב של מאכלים
מעניינים. מדובר בחומר גלם כל כך נוח לבישול
שתוכלו לבחור אם לבשל אותו בטיגון, לעשות קייל בתנור או פשוט להוסיף אותו לפשטידה
שלכם.
