כך תשדרגו את פשטידת התירס שלכם
התירס מאד מבוקש ואהוב על ידי ילדים אבל לא רק, גם מבוגרים שמחים לפגוש אותו בצלחת שלהם. פשטידת תירס היא אחד המאכלים הנפוצים ביותר עם תירס, ואנחנו שואלים – איך אתם אוהבים את פשטידת התירס שלכם?

לפשטידת התירס יש גם גרסה טבעונית. בין שלל המאכלים שנמצאים על שולחן החג שכולו על
טהרת מוצרי החלב, אפשר גם להכין פשטידות קלות וטעימות שיכולות לתת מענה לטבעוניים
בשולחן. תוכלו להחליף בפשטידת התירס את הגבינות ביוגורט קשיו וכך להפוך את הפשטידה
לא רק לטעימה אלא גם לכזאת שמתאימה לכל יושבי השולחן.
בדרך כלל, אנחנו מצדדים בטיעון של "simple is best", אבל אם בכל זאת קצת נמאס לכם מהפשטידה הקלאסית והמוכרת, ובא לכם להפתיע את האורחים עם פשטידת תירס משודרגת – אנחנו כאן בשבילכם!
אם תרצו לשדרג את פשיטת התירס הטעימה והמוכרת, תוכלו לשדרג אותה עם מגוון גדול של
גבינות. כאמור, מדובר בפשטידה סלחנית ביותר שבה תוכלו להשתמש בגבינות שיש לכם בבית
ולאו דווקא להצטרך לקנות גבינות במיוחד. אם יש גבינות מסוימות שאתם אוהבים, תוכלו
כמובן לשלב בפנים ולהפוך את הפשטידה לטובה אפילו יותר.
שדרוגים נוספים שיכולים להתאים זה שילוב של ירקות נוספות כמו למשל שילוב של
ברוקולי, פטריות, זיתי קלמטה וכל ירק אחר שאתם אוהבים. לתירס יש טעם שמשתלב נהדר
עם עוד טעמים ולכן האפשרויות לשדרוג הפשטידה כמעט ולא נגמרות. תוכלו לשחרר את
היצירתיות שבכם, להוסיף טעמים ועשבי תיבול שונים שישדרגו את המנה. רק זכרו שאם אתם
מכינים את פשטידת התירס במיוחד לילדים שנמצאים מסביב לשולחן, סיכוי סביר שהם לא
יאהבו את השדרוגים והתוספת של הירקות אלא יעדיפו את הפשטידה הפשוטה והמוכרת.
לפעמים כל המוסיף גורע והמשפט הזה נכון במיוחד כאשר מכינים אוכל לילדים.
חג השבועות תכף כאן וזה אומר שהקיץ הגיע. הגעתו של הקיץ גם מבשרת לנו על בואם של קלחי תירס טריים, צהובים ומתוקים שמחכים לנו במדפים של הרשתות השיווק. התירס, שהגיע אלינו במקור מארצות לטיניות בדרום אמריקה נפוץ מאד ונחשב לפופולרי במיוחד. תוכלו למצוא גרגירים טריים, בשימורים או מוקפאים ולרכוש אותו בכל עונות השנה. את התירס ניתן לשלב בכל ארוחה, בין אם היא בשרית, פרווה או חלבית, ובמנות שונות: מרקים, סלטים, תבשילים וכמעט כל דבר. בתאילנד אפילו הצליחו לשלב את התירס בקינוח גלידת הקוקוס המוכר. מדובר הרי בירק מתוק ולכן לא נופתע לגלות אותו אפילו בקינוחים. יש לתירס יתרונות בריאותיים רבים, הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ולמרות שהוא עשיר בפחמימות, לא מדובר בפחמימות ריקות.
פשטידת תירס
היא בין הפשטידות והמאכלים הקלים ביותר שיש להכנה. היא לא מצריכה שום דבר מיוחד,
אפשר תמיד לאלתר עם גבינות שונות שיש לכם בבית, היא סלחנית לתחליפים ככה שתמיד
תמצאו עם מה להכין אותה. ההכנה שלה בסך הכל כוללת ערבוב של כל המצרכים בקערה,
לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור. מינימום זמן עבודה ואין אחד שיכול לעמוד בפיתוי שלה.
היא יוצאת זהובה, טעימה ותמלא את הבית שלכם בניחוחות מעולים. מעל הכל ובניגוד לפשטידות אחרות – ילדים פשוט חולים עליה, בעיקר בשל המתיקות שלה.
כשחושבים על מה אנחנו רוצים
להכין לחג השבועות, לפעמים אנחנו מתקשים לחשוב על מאפה שיתאים לילדים. בעיקר בשל העובדה שהם
תמיד ישמחו לפיצה או פסטה פשוטה ברוטב שמנת או עגבניות. אבל אם אנחנו רוצים לגוון גם לילדים את תפריט החג ולהעשיר אותם במנות נוספות, פשטידת תירס יכולה להיות פתרון מצוין. עם זאת, פשטידת תירס אינה לילדים בלבד ואנחנו בטוחים שמבוגרים רבים ישמחו למצוא את הפשטידה הזו על שולחן ארוחת החג.
