העוגות שיחממו אתכם בחורף הקרוב

המחממות הרשמיות של החורף

בכל יום שהשמש קצת מגיחה החוצה נדמה לנו שזהו, החורף נגמר. אבל, מצטערים להיות משביתי שמחות ולבאס, החורף עדיין כאן, והוא כאן בשביל להישאר. אז בשביל להוציא אתכם מדיכאון החורף השנה (או למנוע אותו לגמרי בשנה הבאה) השף הלבן ריכז עבורכם את העוגות שהכי מחממות אותנו בימי החורף הקרים. קבלו אותן:

מאת: עורך השף הלבן
המחממות הרשמיות של החורף

אנחנו מבטיחים לכם שעם שלושת העוגות הללו,
לא רק שתתחילו לחבב את החורף, יכול להיות שאפילו לא תרצו שהוא ייגמר. המלצה שלנו?
שמרו את הכתבה, הדפיסו את המתכונים ובחודש הקרוב פנקו את בני הבית (ואת עצמכם!)
במתכון אחר. כשתסיימו את הרשימה גם החורף יחלוף. 

עם כל הדברים הטובים יותר והטובים פחות
שמביא איתו החורף, על דבר אחד אין ויכוח – תותים הם שחקן החיזוק החשוב ביותר של
החורף: אדום ועסיסי, טעם אלוהי, ופשוט מתאים עם כל מה שנאכל אותו – למוזלי של
הבוקר, על העוגה שבדיוק הוצאנו מהתנור, או סתם ככה בסיום הארוחה עם קצפת, שוקולד
או אפילו רק סוכר. קחו את הדבר האלוהי הזה ותניחו אותו על המחמם הרשמי של כל חורף –
עוגת גבינה. הרי, לא משנה אם מדובר בעוגת גבינה קרה, אפויה, עם עוגיות או פירות –
עוגת גבינה היא תמיד הקינוח החורפי המועדף על כולם. אז הלכנו על בטוח וחיברנו בין
שני הג'וקרים המרכזיים של החורף וקיבלנו מתכון מושלם של
עוגת גבינה אפויה עם תותים.

את העוגה המנצחת שלנו מכינים בקלות: מקציפים ביצים וסוכר,
ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים. בבלנדר ידני "מטפלים" בתותים
וטוחנים אותם למחית תותים בתוספת רבע כוס סוכר. מרכיבים את העוגה, מקשטים באמצעות
קיסם ומחית התותים הטרייה ומכניסים לתנור. את העוגה יש לאפות במשך שעה ורבע ומומלץ
לצנן לילה במקרר לפני ההגשה. לא השתכנעתם? לחצו כאן לעוד מתכוני
עוגות גבינה חורפיים ומפנקים. 

עוד פרי שמככב בחודשי החורף שלנו הוא לא אחר
מאשר – התפוז. מעבר לזה שזה אחד מהפירות עם היתרונות התזונתיים הגבוהים ביותר, הוא
מתוק ואי אפשר כמעט לטעות איתו. כמו שאי אפשר לטעות עם
עוגת תפוזים. בניגוד לעוגת גבינה, עוגת תפוזים היא עוגה בחושה, קלה ומהירה להכנה. היא תוכל להתאים לכם בדיוק אם נתקעתם בלי קינוח לארוחת שישי או סתם אם בא לכם עוגה
בחושה ומנחמת בבית.

מה אתם צריכים כדי להכין אותה? אז תתפלאו, אתם אפילו
לא זקוקים למיקסר. כל שעליכם לעשות הוא לערבב את כל המצרכים: ביצים, סוכר וניל,
אבקת אפייה, 2 כוסות מיץ תפוזים (רצוי טבעי כמובן), סוכר, קמח וחצי כוס שמן. לאחר
שנוצרת תערובת אחידה ובלי גושים, יוצקים אותה לתבנית ואופים בתנור למשך 40 דקות.
להגשה תוכלו לפזר אבקת סוכר מעל. 

לא סתם אומרים שאת הטוב שומרים לסוף.. את
המקום השלישי והמכובד ברשימה שלנו החלטנו להעניק ללא אחרת מאשר
עוגת קרמבו. קרמבו לכשעצמו ראוי למקום של כבוד ברשימת המחממים הרשמיים של החורף, אז
תנסו לחשב לאיזה מקום ראויה עוגה שלמה של החטיף האהוב. מי מכם שעדיין לא מכיר את
עוגת הקרמבו החלומית שלנו, קודם כל
נעים להכיר, דבר שני זה הזמן לרוץ
למטבח, להכין ולטעום.

את המתכון שיתף איתנו דור משה, ואין ספק
שהעוגה באמת בגדר חלום. היא מורכבת משלושה חלקים: בסיס עוגת פאדג' שוקולדית
וטעימה, קרם שמנת בטעם וניל וציפוי שוקולד חם. בסיום ההכנה מומלץ לצנן לכמה שעות
במקרר, ולפני ההגשה מומלץ להכניס לשעה למקפיא. אם כל זה לא מספיק
תוכלו לקשט
בסוכריות או שוקולד מגורר (אבל באמת שאין צורך).

המחממות הרשמיות של החורף

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.