4 טיפים להכנת פיצה כמו מקצוענים
פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם המערבי, ישנן דרכים רבות להכין את מאפה הבצק הנפלא הזה כשניתן לשלב עליו כל תוספת אהובה העולה בדמיונכם.

אם גם אתם רוצים להכין בבית פיצה כמו בפיצרייה או לפחות כמו איזה שף ידוע, לפניכם מתכון לפיצה בעל ארבעה טיפים להכנת הפיצה המושלמת הסוד לפיצה טובה וטעימה טמון בבצק. הבצק הינו הבסיס של המאפה ואיכותו היא זו שתקבע אם הפיצה טעימה לנו או לא. תהליך הכנת הבצק מורכב מהכנת הבצק אשר לרוב יכיל את החומרים הבאים: קמח, שמרים, שמן זית, מים, מלח וסוכר. יש ללוש היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לאחר מכן יש לתת לבצק לתפוח כשעה. אחרי שהבצק תפח לושו אותו בשנית וחלקו את הבצק לכדורים, עטפו אותם בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים. כעבור שעתיים הוציאו את הבצק והניחו אותו בחוץ במשך כשעה עד שיגיע לטמפרטורת חדר.
את רוטב
העגבניות יש להכין באהבה רבה, תוכלו להכין כמות גדולה של רוטב ולהקפיא אותו לשימוש
חוזר בעתיד. את המצרכים להכנת הרוטב יש להכין מראש: 4 בצלים גדולים קצוצים, כחצי
ראש שום קלוף וקצוץ, כשני קילו עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות, קופסא של רסק
עגבניות ותבלינים כגון: פפריקה אדומה, מלח, פלפל, שום, אורגנו ותבלין לפיצה. כעת
קחו סיר גדול ושימו בו שתי כפות של שמן זית, הוסיפו את הבצל והחלו לטגן את הבצל עד
שהוא מזהיב קלות, אחר כך הוסיפו את השום הקצוץ והשגיחו שהשום לא ישרף. כעת הוסיפו
את העגבניות החתוכות אל הבצל והשום ובשלו אותן כעשר דקות. הוסיפו את רסק העגבניות
והתבלינים וערבבו היטב. לאחר שהרוטב מתחיל לבעבע הנמיכו את הגז, כסו עם מכסה ובשלו
כשעתיים על אש נמוכה.
את הגבינות
לפיצה תוכלו לרכוש מכל סופר הקרוב לביתכם, למי שאוהב להתפנק נמליץ לשלב שתי גבינות
יחד – גבינה צהובה מגוררת וגבינת מוצרלה קולקשן מגוררת. ערבבו היטב את שתי הגבינות בקערה
גדולה, הפרידו את הגושים והניחו בצד. בנתיים בזמן שהבצק מקבל את טמפרטורת החדר
והרוטב מתבשל לאיטו על הגז תוכלו להכין את האבן להכנת הפיצה. והרשת עליה תניחו את
הפיצה.
בכדי לקבל את
המרקם הקריספי של הבצק מומלץ להכין את הפיצה על גבי אבן שמוט, את אבן השמוט יש
להניח על רשת התנור ולחמם בהדרגה כאשר בסיום החימום הטמפרטורה של התנור צריכה
להיות בין 250 ל – 300 מעלות. על אבן השמוט יש להניח רשת המיועדת להכנת פיצות אותה
תוכלו לרכוש בכל חנות המתמחה באפייה. משהאבן התחממה והבצק בטמפרטורה הנכונה נוכל
להתחיל לרדד את הכדורים שהכנו לגודל הרשת ולהניח את הבצק המרודד עליה.
כעת קחו מסננת
וסננו את רוטב העגבניות כדי להפטר מעודף הנוזלים, זהו תהליך חשוב שכן אם לא תסננו
את הנוזלים ברוטב, הבצק ירטב ויהפוך לעיסתי ולא טעים. לאחר סינון הרוטב תוכלו
למרוח את הרוטב על הבצק עם כף גדולה או מצקת ממש כמו בפיצרייה אמיתית. משהבצק
והרוטב מוכנים כל שנותר לנו הוא לפזר שכבה עבה ומפנקת של תערובת הגבינות על הפיצה
הנפלאה שלנו ולהכניסה לתנור למשך שמונה דקות בלבד בכדי שלא תשרף בחום התנור הגבוה.
אם ברצונכם
לשדרג את הפיצה המקצועית שלכם תוכלו להוסיף לה תוספות כיד הדמיון, הנה מספר
דוגמאות לתוספות שיעניקו לפיצה שלכם טעם משודרג לחלוטין:
ירקות שתוכלו
להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הן: זיתים ירוקים, זיתים שחורים, בצל יבש, בצל סגול,
פטריות, עגבניות, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל צהוב, פלפל ירוק חריף ואננס – כן כן
שמעתם נכון. תוספות מקופסה
שתוכלו להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הן: תירס, פלפלי חלפיניו חריפים, אנשובי,
נתחי טונה ועוד.
גבינות שתוכלו
להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הן: עיגולים חתוכים של גבינת עיזים, גבינה בולגרית,
גבינת פטה רכה וכמובן עוד גבינת מוצרלה קולקשן.
נקניקים שתוכלו
להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הם: פפרוני, קבנוס, סוגי פסטרמה, נתחי עוף, נקניק
איטלקי וכדורי בשר.
סוגי רטבים
שתוכלו להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הם: טבסקו אדום, טבסקו ירוק, רוטב סריריצ'ה,
רוטב ברביקיו, רוטב צ'ילי מתוק ורוטב צ'ילי חריף.
תבלינים שתוכלו
להוסיף לפיצה בכדי לשדרג אותה הם: תבלין לפיצה, צ'ילי גרוס חריף, אבקת שום, פפריקה
חריפה, תבלין איטלקי ואורגנו.
