המדריך להרכבת פלטת הגבינות המושלמת
פלטת גבינות שהיא גם יפה, גם מגוונת והטעמים בה מושלמים יכולה להיות גולת הכותרת של אירוח השבועות שלכם. אז איך משלבים את הטעמים המתאימים עם הטאצ' הנכון? לקרוא ולרוץ להכין

דמיינו את שולחן השבועות שלכם, ובאמצע מככבת פלטת גבינות מושלמת, מגוונת, משובבת עין והטעמים… אין שבועות בלי פלטת גבינות, זה ברור, אבל פלטת גבינות יפה, מגוונת ובעיקר עשירה בטעמים זו משימה לא פשוטה, כי צריך לא רק לבחור גבינות משובחות, אלא גם להיטיב לשלב ביניהן, וגם לדאוג שהכול ייראה ממש טוב. הבשורה היא שחמישיית הגבינות החדשה "COLLECTION" מבית תנובה, שהושקה לקראת החג המתקרב – וכוללת את הגבינות פקורינו , מנצ'גו, גאודה עיזים, צ'דר וגפן – כמו עוצבה במיוחד למטרה הזאת, שכן יש בה כל מה שצריך ליצירת פלטת גבינות מעולה.
מה מיוחד בקולקציית הגבינות החדשה?
מדובר בחמש גבינות מגוונות משלל בחינות. הן עשויות ממגוון סוגי חלב: צ'דר מחלב בקר; פקורינו ומנצ'גו מחלב כבשים; גפן משלבת חלב כבשים עם יין אדום וגאודה עשויה מחלב עיזים.
לכל אחת מהגבינות אופי שונה מבחינת הטעם, הניחוח, המרקם והמראה: לפקורינו טעם חזק וארומטי, מנצ'גו לעומתה מתאפיינת בטעם ומרקם מתונים. צ'דר היא גבינה קשה עדינה יותר ואילו לגאודה, שהיא גבינה חצי קשה, מרקם רך יחסית. גפן היפהפייה לא רק נהנית מטעם וניחוח מטריפים בזכות היין האדום שבו הושרתה, אלא גם מספקת את הצבע הנהדר שלה לפלטת הגבינות, וצבעה הכתום של הצ'דר מוסיף אף הוא חן רב לשילוב כולו.
ועכשיו מגישים
אז גבינות משובחות, יש. שילוב נכון, יש. ואפילו נשמר הכלל שלפיו כל פלטה אמורה לכלול מספר אי-זוגי של גבינות. עכשיו רק נותר לשלוף לוח עץ נאה, או כלי הגשה אחר שתבחרו ולסדר את הגבינות. כדי שהטעם והארומה "ייפתחו" וההנאה תהיה מושלמת – אל תשכחו להוציא אותן מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה!
אפשר להגיש את הגבינות במשולשים גדולים, שכל סועד יבצע לו מהם כרצונו, ואפשר גם בקוביות. לצדן כדאי להגיש לחם איכותי וטרי או באגט ממאפייה טובה, קרקרים מלוחים משובחים או ברוסקטות, מה שאוהבים.
להשלמת התמונה מומלץ לפזר מסביב פירות מוצקים וחמצמצים, כמו ענבים ותאנים, שיעניקו ניגוד מרענן לטעמים הכבדים של הגבינות. אפשר להוסיף גם פירות יבשים, חמוציות או זיתים, אגוזים, שקדים מלוחים, קוביות קטנות של מרמלדת חבושים, ענף או שניים של צמחי תבלין וכיד הדמיון הטובה. לא חייבים להכביר: הגבינות בלי ספק יעשו את שלהן.
רוצים להגדיל את השמחה? יינות טובים ללא ספק יעשו את העבודה. לצד המנצ'נגו, למשל, מתאים להגיש יין אדום ואילו לצד הגאודה עיזים – יין לבן יבש.
