משקאות קפה מרעננים

משקאות קפה צוננים לקיץ

הקפה הקר הוא המשקה הקלאסי של הקיץ הישראלי. אך אל תתפשרו על קפה נמס עם קרח – הנה כמה מתכונים פשוטים למשקאות שיהפכו את הקיץ שלכם לטעים ולאנרגטי

מאת: עורך השף הלבן
משקאות קפה צוננים לקיץ

נכתב באדיבות אספרסו סנטרהמשווקת מכונות קפה לבית ולמשרד

אין דבר יותר כיף מכוס קרירה של
קפה קר ביום קיץ חם. אולם, בקיץ הקרוב אל תתפשרו על כמה כפיות של קפה נמס, חלב
וקוביות קרח. הקפה הקר המושלם מורכב מאספרסו איכותי. הטעם של פולי קפה שנחלטו
במיוחד מודגש אף יותר עם הקרירות הנפלאה של המים הקרים ושל קוביות הקרח. מהרגע
שטועמים לראשונה את הקפה הקר עם האספרסו הנכון, אין דרך חזרה
.


אולם, גם את הקפה הקר המוכר והאהוב ניתן לשדרג. בכתבה שלפניכם
שלושה משקאות קפה קרים שיהפכו את הקיץ שלכם לטעים ולמעורר במיוחד
.

המצרכים:


שוט של אספרסו
חצי כוס של חלב קר (למשקה בריא יותר, השתמשו בחלב דל שומן)
כפית אחת של תמצית וניל
כוס של קוביות קרח
חצי כוס בננות חתוכות, בשביל המתיקות
כפית זרעי פשתן, בשביל הבריאות
כפית של קקאו לאפייה

את כל המצרכים הנהדרים הללו
טחנו יחד בבלנדר עד לקבלת מרקם רך ואחיד, ממש כמו של כוס ברד. כל שנותר הוא למזוג
את השייק לכוס גדולה, להוסיף קש, להרים את הרגליים על השולחן ולשתות בהנאה
.


אם אתם אנשים של שוקולד, או פשוט אוהבים את הקפה הקר
שלכם מתוק יותר, נסו שייק אספרסו עם שוקולד ותקבלו מעדן קליל, מתוק ותאמינו או לא
– בריא. גם המשקה הזה מהיר מאוד להכנה ודורש מעט מצרכים
.


המצרכים:

שוט של אספרסו
בננה אחת קפואה, חתוכה לחתיכות קטנות
2/3
כוס חלב קר
כפית אחת של דבש
4
כפיות של שוקו

הכניסו את כל המצרכים לבלנדר ועבדו
אותם יחד במשך כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק. גם את המשקה הזה מזגו לכוס גדולה
ותיהנו. לתוספת של מתיקות תוכלו לקשט את המשקה במעט קצפת. תופתעו לשמוע שהמשקה הזה
הוא אכן בריא. הוא מורכב ממצרכים בסיסיים מאוד וממעט מאוד שוקולד, ללא תוספת סוכר
או שומן – ועדיין יש לו טעם מתוק ועשיר
.

לאלה מכם שמכורים גם לאספרסו וגם
למרטיני, אנחנו מציגים גרסה שמשלבת בין שני העולמות. הטעם החריף של הוודקה פוגש את
טעמו החזק של האספרסו, ויחד הם יוצרים טוויסט מעניין לשני משקאות קלאסיים ונצחיים
.


המצרכים:

שוט אחד של אספרסו איכותי
חצי כוס של וודקה (רצוי מסוג בלוודר)
רבע כוס של ליקר קפה, בשביל המתיקות העשירה



את שלושת המרכיבים הללו שפכו אל תוך השייקר שלכם והוסיפו קרח. נערו
בקצב עד שחלקו החיצוני של השייקר מתחיל להתקרר. מזגו את המשקה לתוך כוס המרטיני או
הקוקטיילים שלכם. בניגוד למרטיני רגיל, לא נמליץ לעטר בזיתים אלא בפולי קפה – נדמה
שהשילוב יהיה הרמוני יותר
.

משקאות קפה צוננים לקיץ

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.