חלת פרמזן ועשבי תיבול
החלה המפורסמת של קורין גדעון בגרסה משודרגת לשבועות: חלה על בסיס חלב עם עשבי תיבול ופתיתי פרמזן. המתכון המושלם למאפה חגיגי לשולחן החג עם שילוב טעמים מנצח
המרכיבים ל3 חלות בינוניות או 2 גדולות:
- 2 ¼ כוסות (500 מ"ל) חלב תנובה פושר
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- ¾ כוס שמן זית
- 1 קילו קמח לבן מנופה
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (מומלץ להשתמש באורגנו טרי)
- 1/4 כוס עלי טימין טרי
- ביצה טרופה עם כף שמן זית וכף סוכר
- פרג או קצח
- עלי מרווה
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים את השמרים ומוסיפים את החלב, מערבבים קצת להמסת השמרים.
-
02.
מוסיפים סוכר, שמן זית, קמח, ועשבי תיבול ולשים כ- 3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המלח ולשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך וגמיש.
טיימר מופעל
-
04.
מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.
-
05.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, וכל אחד מהם לארבעה כדורים.
-
06.
קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנותרים.
-
07.
מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומחממים תנור ל- 200 מעלות.
-
08.
מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים פתיתי פרמזן ופרג. מצמידים עלי מרווה לחלה ומצפים אותם בביצה כדי שלא יחרכו.
-
09.
מכניסים לתנור ואופים בין 20-30 דקות. תלוי במידת ההשחמה שאתם מעדיפים.
טיימר מופעל