חלת פרמזן ועשבי תיבול | השף הלבן

חלת פרמזן ועשבי תיבול

החלה המפורסמת של קורין גדעון בגרסה משודרגת לשבועות: חלה על בסיס חלב עם עשבי תיבול ופתיתי פרמזן. המתכון המושלם למאפה חגיגי לשולחן החג עם שילוב טעמים מנצח

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלת פרמזן ועשבי תיבול
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל3 חלות בינוניות או 2 גדולות:

לרכישה >>
  • 2 ¼ כוסות (500 מ"ל) חלב תנובה פושר
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • ¾ כוס שמן זית
  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (מומלץ להשתמש באורגנו טרי)
  • 1/4 כוס עלי טימין טרי
  • ביצה טרופה עם כף שמן זית וכף סוכר
  • פרג או קצח
  • עלי מרווה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים את השמרים ומוסיפים את החלב, מערבבים קצת להמסת השמרים.

  • 02.

    מוסיפים סוכר, שמן זית, קמח, ועשבי תיבול ולשים כ- 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את המלח ולשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.

  • 05.

    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, וכל אחד מהם לארבעה כדורים.

  • 06.

    קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנותרים.

  • 07.

    מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומחממים תנור ל- 200 מעלות.

  • 08.

    מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים פתיתי פרמזן ופרג. מצמידים עלי מרווה לחלה ומצפים אותם בביצה כדי שלא יחרכו.

  • 09.

    מכניסים לתנור ואופים בין 20-30 דקות. תלוי במידת ההשחמה שאתם מעדיפים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)