סלט חלומי לא רגיל
שבועות הוא הזדמנות מצוינת ליצירתיות שתפתיע האורחים: סלט החלומי שלנו משלב טעמים ומרקמים מיוחדים עם גריסי פנינה, גבינת חלומי, פירות, שומר, עשבים ורוטב מתקתק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס" פרוסה לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ (או טופו "תנובה ALTERNTIVE" לגרסה טבעונית)
- 5 כפות שמן זית לצליית החלומי
- 2 כוסות (350 גרם לאחר בישול) גריסי פנינה מבושלים ומסוננים על פי הוראות היצרן
- 1 תפוז קטן קלוף פרוס דק וחתוך לרבעים
- 1 שומר פרוס דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 אגס חצוי מגולען ופרוס דק
לרוטב:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סילאן
- 1/2 כפית מלח
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית חרדל חלק
- 1/2 כוס פירות יער קפואים "סנפרוסט"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב מלבד פירות היער בצנצנת בעלת מכסה מתברג ומשקשקים לרוטב אחיד. מוסיפים את פירות היער ומניחים עד לשימוש.
-
02.
מחממים מחבת פסים (או נון סטיק רגילה) משומנת וצולים את פרוסות החלומי משני הצדדים דקה שתיים, עד השחמה.
-
03.
שמים את מרכיבי הסלט מלבד החלומי בקערה רחבה, יוצקים רוטב ומערבבים בעדינות. מניחים את פרוסות החלומי הצלויות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים