בורקס כדורים עמק | השף הלבן

בורקס כדורים עמק

לקחנו את הבורקסים האהובים והפכנו אותם לכדורי הפתעות! כל כדור ממולא בעמק והפתעה: עגבניות, פטריות, זיתים או תירס – כך שגם לילדים תהיה מנה להתרגש ממנה בשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס כדורים עמק
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק
  • 1 כפית מלח
לתוספות:
  • 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס גרעיני תירס
  • 1/2 כוס פטריות קצוצות
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • עלי אורגנו טריים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי המלית בקערה ומחלקים לארבע קעריות. מוסיפים לכל קערית אחת מהתוספות ומערבבים היטב.

  • 03.

    פורסים את בצק הפילאס על משטח עבודה (עם הניילון העוטף אותו). בעזרת סכין חדה או מספריים חותכים ריבועים בגודל של כ-10 על 10 סמ"ר.

  • 04.

    מסירים את הניילון מכל ריבוע בצק, מניחים במרכזו כפית גדושה מאחת המליות ומהדקים היטב את הבצק סביב המלית. מגלגלים קלות ליצירת כדור ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק ועם 4 המליות.

  • 06.

    מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים פתיתי פרמזן.

  • 07.

    אופים כ-30 דקות עד שהכדורים זהובים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מברישים בחמאה מומסת, מפזרים עלי אורגנו ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)