פיצות אישיות כשרות לפסח
רון יוחננוב עם עוד מתכון מנצח: פיצות אישיות מפתיעות וטעימות במיוחד לפסח! את פתיתי המוצלה של השף הלבן, רון משלב גם בתוך הבצק וגם עם התוספות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל7 יחידות או פיצה משפחתית בינונית:
לבצק:
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה או גבינה לבנה תנובה
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- כוס (140 גרם) קמח תופח כשר לפסח
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית חומץ (לבצק אוורירי - לא חובה)
- שן שום כתושה (לא חובה)
- כפית תימין או בזיליקום טרי קצוץ דק (לא חובה)
לרוטב פיצה:
- 2 עגבניות בשלות קצוצות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח ופלפל שחור
- עלי אורגנו טריים או יבשים
לטופינג:
- תוספות שאוהבים: זיתים / תירס / קוביות של ירקות / פטריות
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- תבלין פיצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפייה
-
04.
מחלקים את הבצק ל-7 יחידות
-
05.
בעזרת ידיים מעט משומנות, מגלגלים ומשטחים היטב לפיצות אישיות ומניחים על המגש.
-
06.
מורחים מעל רוטב פיצה, מפזרים פתיתי מוצרלה ותוספות
-
07.
מכניסים לתנור לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים