קדירה טבעונית בסגנון הודי
קוביות טופו צרובות עם דאל עדשים חריף שכיף להכין כארוחת צהריים או בסוף שבוע חורפי. בזכות העדשים הירוקות של סנפרוסט, זמן הבישול מתקצר משמעותית!
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות "סנפרוסט"
- 2 חבילות טופו "תנובה ALTERNATIVE" חתוכות לקוביות בינוניות
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כוס קרם קוקוס
- 2 כפות משחת קארי אדומה
- 1 כף כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כף כוסברה יבשה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 1 עגבנייה קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 בצל גדול קצוץ
- מים עד לכיסוי התבשיל
- שמן זית
להגשה:
- כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים קוביות טופו, 1 כף שום קצוץ ו-4 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
02.
צולים בחום של 200 מעלות 20 דקות, עד הזהבה ומוציאים מהתנור.
טיימר מופעל
-
03.
בסיר רחב מניחים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום, העגבנייה, משחת הקארי ומערבבים, מוסיפים שקית עדשים ואת שאר התבלינים כולל הפלפל היבש ומערבבים שוב.
-
04.
מוסיפים קרם קוקוס ומביאים לרתיחה, מערבבים ומוסיפים מים רק עד לכיסוי העדשים.
-
05.
מפזרים מעל את קוביות הטופו ומבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי כ-25 דקות
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם עם כוסברה טרייה מעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים