גביניות מלוחות עם תרד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

גביניות מלוחות עם תרד

מי אמר שגביניות חייבות להיות מתוקות? קבלו את הגרסה המלוחה של רחלי קרוט שכולם מדברים עליה. מבטיחים לכם שהן יתחסלו בשניות הישר מהתנור

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גביניות מלוחות עם תרד
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל22 מאפים:

מצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות דבש או מייפל
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים קרים
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות
  • 1 סלסלה עלי תרד
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 80 גרם גבינה בולגרית או פטה או חמד "פיראוס"
  • 1/3 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
להברשה ועיטור:
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית מייפל
  • קמצוץ מלח
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים, על מהירות 1, במשך 20-25 דקות או עד שהבצק חלק, גמיש ומבריק. משמנים את הבצק שבקערה עם תרסיס שמן, מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או במקרר למשך הלילה (6-12 שעות).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות וחותכים את עלי התרד לרצועות בעובי 1 ס"מ בערך.

  • 03.

    מטגנים את פרוסות השום במחבת עם שמן זית במשך דקה ולא יותר.

  • 04.

    מוסיפים את התרד, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות או עד שהתרד קמל ומתרכך. שימו לב לעצור ברגע שהתרד קמל ולא יותר כדי שלא יהיה סמרטוטי מדי. מעבירים את התרד עם השום לקערה בינונית – אם נקוו נוזלים בתחתית המחבת נפטרים מהם כדי שהמילוי לא יצא רטוב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים לקערה עם התרד מוצרלה, גבינה בולגרית ושמנת לבישול ומערבבים היטב. מאפשרים למילוי להצטנן ובינתיים עוברים לבצק.

  • 06.

    מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גרם (כמו גדול פינג פונג בערך) ומגלגלים לצורת כדור עגול. מניחים על משטח עבודה מקומח מעט ומכסים עם מגבת למשך 5-10 דקות כדי שהבצק ינוח ויהיה קל לרדד אותו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומקפלים לחצי כך שנוצר חצי ירח שהצד השטוח שלו (לא הצד עם העיגול) כלפי מטה). חורצים 2 פסים בצדדים, פותחים את העיגול שקיפלתם ומניחים באמצע כף גדושה מהמילוי. סוגרים את הרצועה מצד שמאל כלפי צד ימין ואת הרצועה מצד ימין כלפי צד שמאל וזהו, זה מוכן.

  • 08.

    מניחים את המאפים בזהירות על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

    בקערה קטנה טורפים חלמונים (או ביצה שלמה) עם מייפל ומלח ומברישים את המאפים. מפזרים שומשום על הבצק בנדיבות.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

    בתאבון!

הידעת?

הערות ושדרוגים:
- במקום מוצרלה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת אבל מוצרלה עושה פה עבודה מדהימה בנמסות שלה.
- שימו לב שאין מלח במילוי כי הבולגרית מלוחה מספיק. אם לא השתמשתם בבולגרית או פטה מומלץ לטעום את המילוי (אין בו ביצים אז אין בעיה) ולהוסיף מלח בהתאם להעדפה שלכם.
- במקום תרד אפשר לשים רצועות פלפלים קלויים, קוביות בטטה שמטגנים קודם במחבת עד ריכוך מלא, זיתים קצוצים ואז אין צורך לטגן אלא רק להוסיף לגבינות ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.
- במקום הצורה שהכנתי פה אפשר גם לרדד את כדורי הבצק לעיגולים כמו במתכון ואז במקום כל שלבי הקיפול פשוט לשים באמצע הבצק 2 כפות מהמילוי ולסגור לצורת כדור סגור ויש לכם לחמניות ממולאות. אפשר גם לרדד את כל הבצק למלבן, למרוח את המילוי על כל מלבן הבצק, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ. את הפרוסות האלה אופים בתנור בדיוק כמו במתכון רק לא לשכוח להבריש בביצה לפני האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)