סקונס מסקרפונה ונקטרינות
הקינוח האהוב על גיא עם טוויסט ישראלי לשבועות: סקונס עם בצק מסקרפונה ושמרים בקערה אחת, במילוי קרם מסקרפונה מתקתק יחד עם נקטרינות מקורמלות. קל, טעים ומרשים!
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 כוס יוגורט תנובה
- 1/2 כוס חלב פושר
- 160 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 כפית שמרים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כף חמאה
- 1 כף סוכר חום
- 3 נקטרינות פרוסות במנדולינה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
לנקטרינות: במחבת מניחים כף חמאה וכף סוכר חום, ממיסים את החמאה בתנועות ערבוב ומוסיפים את הנקטרינות. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש, מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
לבצק: בקערה רחבה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה, ½ כוס סוכר, חמאה רכה, תמצית וניל, יוגורט וחלב עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
-
04.
לאחר 45 דקות של התפחה, מערבבים שוב עם כף עץ וממלאים בעזרת הכף את תבנית השקעים כ-3/4 מגובהם של השקעים.
טיימר מופעל
-
05.
מתפיחים ל- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
מחלצים בזהירות את הסקונס ומצננים, לאחר הצינון פורסים כל סקון.
-
08.
למלית: מקציפים יחד את המסקרפונה עם השמנת המתוקה, פודינג ואבקת סוכר לקרם רך ויציב.
-
09.
ממלאים בעזרת כף את חלקם התחתון של הסקונס
-
10.
מניחים פירות, ומכסים בחלק העליון של הסקונס.
-
11.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.