סלט ברוקולי עם קינואה, כרוב סגול ושקדים
מחפשים מתכון לסלט עשיר וטעים לארוחת הצהריים לעבודה? קבלו את הסלט הבא: ברוקולי, קינואה כרוב סגול ושקדים עם רוטב משגע ששווה את ההשקעה
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 1 כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 שקית ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 כוס קינואה
- 1 כף שמן זית
- 2 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן שומשום
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס חומץ
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית מלח
- כף עלי טימין ללא הגבעולים
- 1 כפית שום גבישי
- גפרורי שקדים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר מניחים כף שמן זית וכוס קינואה, מערבבים דקה ומוסיפים מים רותחים, מנמיכים להבה ומכסים, מבשלים כ- 25 דקות ומשאירים סגור עד לצינון.
טיימר מופעל
-
02.
בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה מניחים את הברוקולי ומשמנים מעט, אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים בקערה את הקינואה והברוקולי עם שאר מרכיבי הסלט.
-
04.
בקערית נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.
-
05.
קולים על מחבת את השקדים ומפזרים מעל.
-
06.
בתאבון!
הידעת?
בכל הנוגע לסלטים, החוק הוא שאף פעם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים שונים. ככל שאנחנו מכירים יותר מתכונים שונים של סלטים, כך קל ומהנה יותר להתאים את הסלט הנכון ביותר לשאר המנות בארוחה. אז אם אתם מחפשים מתכון לסלט עשיר וטעים לארוחת הצהריים לעבודה? קבלו את הסלט הבא: ברוקולי, קינואה כרוב סגול ושקדים עם רוטב משגע ששווה את ההשקעה. אל תתפלאו אם הוא יהפוך למנה קבועה בתפריט שלכם.