פיצה ללא גלוטן על בסיס בצק-בטטה לחולי צליאק | השף הלבן

פיצה ללא גלוטן על בסיס בצק-בטטה

בצק בטטה כתמתם ומתקתק עם שוליים פריכים הוא הבסיס לפיצה הזאת שקשה להאמין שהיא ללא גלוטן. עם סלט ירוק ליד זו ארוחת ערב מושלמת לכולם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

לבצק:
  • 1 כוס בטטה אפויה (או מבושלת) בקליפתה - קלופה ומעוכה למחית
  • 1 כפית עלי תימין או אורגנו קצוצים (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
לציפוי:
  • 1 כוס רוטב פיצה או פסטה "אוליביה"
  • 2/3 כוס פתיתי עמק
  • תוספות לפי הטעם (זיתים / תירס / פלפל / בצל / פטה - לבחירתכם)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    שמים בקערה את מרכיבי הבצק ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים משומנות משטחים לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ. אופים 15 דקות עד שמזהיב מעט למעלה והתחתית משחימה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוציאים מהתנור, מצפים ברוטב, גבינה ואם רוצים תוספות ומחזירים לתנור ל 10 דקות נוספות בשליש העליון של התנור עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.