עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון - המתכון המלא | השף הלבן

עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון

עוגת שמרים ביתית במובן הכי טוב, נפלאה עם תה או קפה. בצק רך שעוטף תפוחים רכים מתובלים בקינמון. מתכון מצוין לראש השנה או לכל מועד אחר בשנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2 עוגות:

לבצק (ל-2 עוגות):
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת או 2/3 כוס שמן
  • 1/3 כוס גבינה לבנה "תנובה" 5% או 9%
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
למילוי (ל-2 עוגות):
  • 2 כפות חמאה
  • 6 תפוחים גדולים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית קינמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 6 כפות סוכר
  • 4 כפות פירורי לחם או שקדים טחונים
לזיגוג:
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
גודל תבנית: אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מערבל קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ידניתבעזרת וו הלישה. מרכיבים את וו הלישה ומפעילים. מערבלים 5-6 דקות עד שהבצק חלקוגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק תופח בכ-50%. מעבירים למקרר לשעה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    להכנת המילוי מחממים חמאה במחבת עמוקה ומצרפים את קוביות התפוחים. מבשלים 3 דקותבסיר מכוסה עד שהתפוחים מתרככים ומגירים נוזלים. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 3דקות עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומערבבים עם הקינמון, הסוכר, סוכר וניל.מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-

  • 04.

    מחזירים חצי אחד לקערה ומכסים. מרדדיםחצי הבצק לעלה בעובי 4-5 מ"מ בגודל של כ 25*35 ס"מ. מפזרים מחצית פירורילחם והמילוי. משאירים 1 ס"מ בשוליים ללא מילוי.

  • 05.

    מגלגלים את העלה לגליל וחותכים בעזרת סכין חדה ל-8 פרוסות עבות. מעמידים כל חלקבתבנית משומנת, זה לצד זה עם רווח של 2 ס"מ בניהם. חוזרים על הפעולות עם חלקהבצק שנותר בקערה.

  • 06.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים את שתי העוגות ליד התנור המתחמם ל 20-30 דקות.מברישים את העוגות בחלב ואופים 35-40 דקות עד שהעוגות שחומות גם בתחתיתן. מצנניםלחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מערבבים את מרכיבי הזיגוג, מזלפים על העוגה ומגישים.

הידעת?

עוגת שמרים היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלה רך ונימוח עם טעם מדויק של סוכר. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. אז בשביל לעורר קצת זכרונות ילדות, הבאנו לכם מתכון מפנק לעוגה שתמיד טוב שיש בבית. עוגת שמרים זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם. עוגה שמרים ביתית במובן הכי טוב, נפלאה עם תה או קפה. בצק רך שעוטף תפוחים רכים מתובלים בקינמון. מתכון מצוין לראש השנה או לכל מועד אחר בשנה

הכנת? כאן מדרגים
(14)