טארט טאטן עגבניות שרי
טארט מלוח, צבעוני ויפהפה עם עגבניות שרי צבעוניות שיגנוב את ההצגה בחג השבועות הקרוב. מתכון פוטוגני של אפרת ליכטנשטט שאי אפשר שלא לצלם לאינסטגרם.
המרכיבים ל6-8:
- 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חמאת תנובה
- 1/4 כפית בזיליקום יבש או 3-4 עלי בזיליקום קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 400 גרם עגבניות שרי צבעוניות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 2/3 כוס (60 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
- 60 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת או פתיתי גאודה מסדרת COLLECTION
- ענפי טימין טריים, עלי בזיליקום או פטה עיזים פיראוס 5% או 16% מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי 2/1 ס"מ. חותכים עיגול בקוטר של כ-26 ס"מ ושומרים במקרר.
-
02.
מחממים שמן וחמאה במחבת, מוסיפים בזיליקום, מלח וסוכר, מערבבים ומחממים כדקה. מסדרים את העגבניות במחבת בצפיפות רבה (הן מתכווצות מאוד באפייה), בשכבה אחת ומטגנים על להבה בינונית בלי להזיז אותן כחמש דקות. הופכים את העגבניות ומטגנים 5 דקות נוספות. הופכים אותן שוב, מוסיפים חומץ בלסמי, מטגנים כדקה ומוסיפים את המים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח כ-5 דקות עד שכל הנוזלים במחבת מתאדים.
טיימר מופעל
-
03.
מפזרים את הגבינות על העגבניות, מניחים מעל את עיגול הבצק, דוחפים את שולי הבצק סביב פנימה. חותכים 2-3 חתכים עדינים במרכז הבצק - פתח לאדים.
-
04.
אופים כ-20-30 דקות או עד שהבצק פריך ומזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר, ורק אז הופכים בזהירות לצלחת הגשה. בוזקים טימין, בזיליקום או מפזרים גבינת פטה ומגישים.
טיימר מופעל