תלושותי פילו במילוי גבינות – מאפה מרשים | השף הלבן

תלושותי פילו במילוי גבינות

אפרת ליכטנשטט עם מאפה מרשים וטעים משושני פילו פריכות במילוי גבינות שמכינים בקלות ומקבלים המון מחמאות. מנה מעולה לארוחת צהריים או ערב משפחתית

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תלושותי פילו במילוי גבינות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל4-6:

  • 1 חבילת עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי הוראות היצרן
  • ½ כוס חלב "תנובה" להברשה (אפשר גם שמן זית או חמאה מומסת - לבחירתכם)
למילוי:
  • 1 חבילת גבינת עיזים למריחה "פיראוס" שמנת (240 גרם) / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 חבילת גבינה בולגרית 5% "פיראוס" (250 גרם) מפוררת לפירורים קטנים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3-5 כפות חלב "תנובה" לפי הצורך
  • 3 כפות שמן זית להברשה לפני האפייה
גודל תבנית: תבנית קטנה בקוטר 18 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים עלה פילו לרוחב על משטח העבודה ומורחים עליו חלב בעזרת מברשת סיליקון.

  • 02.

    בשליש האמצעי של העלה מורחים שכבה דקה מתערובת הגבינות.

  • 03.

    מקפלים את שני הצדדים (ללא המילוי) על המילוי, אחד על השני.

  • 04.

    מגלגלים את המלבן שנוצר לרולדה קטנה.

  • 05.

    חוצים את הרולדה באמצע בעזרת סכין חדה ומניחים את שתי ה״שושנים״ שנוצרו, עומדות, בתבנית.

  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

  • 07.

    מברישים היטב את החלק העליון של ה״שושנים״ בשמן זית.

  • 08.

    אופים כ35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ומעט שחום.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    מגישים חם לצד סלט.

  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

שדרוגים:

אוהבי המתוק והמטבח היווני יכולים להבריש את המאפה כשהוא יוצא מהתנור בכף דבש מהולה ב-2 כפות מים רותחים, לתוספת מתקתקה!

הכנת? כאן מדרגים
(28)