שושני שמרים במילוי תרד ומסקרפונה – טעים במיוחד | השף הלבן

שושני שמרים במילוי תרד ומסקרפונה

אינס ינאי עם מתכון נהדר למאפי שמרים רכים במלית של גבינת מסקרפונה ועלי תרד. רעיון נפלא לאירוח או לארוחת הערב המשפחתית

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל 12-15 מנות:

מרכיבים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 1.5 כוסות חלב "תנובה" פושר
  • 3 כפות שמן זית
מרכיבים למלית:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 חבילה של תרד (או מנגולד) קצוצה - רק העלים ללא הגבעולים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
לציפוי:
  • ביצה טרופה עם כף חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.

  • 02.

    אל הגומה מוסיפים חלב, שמן זית ומלח.

  • 03.

    לשים היטב לבצק אחיד ידנית, או במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים, מתפיחים כ- 45 דקות במקום חמים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    במחבת מניחים שמן זית, בצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים עלי מנגולד קצוצים, מערבבים תוך כדי טיגון כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים, מוסיפים פלפל, מלח וגבינת מסקרפונה ומערבבים יחד בקערית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחלקים את הבצק לשני חלקים לאחר ההתפחה.

  • 07.

    מרדדים כל חלק על משטח מקומח.

  • 08.

    מורחים מחצית מהמלית ומהדקים היטב לבצק.

  • 09.

    חותכים לרצועות ברוחב של 4-5 ס"מ ומגלגלים כל רצועה לשושנה.

  • 10.

    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהחלק הגלוי מופנה כלפי מעלה ומהדקים את הקצה כדי שלא ייפתח.

  • 11.

    מברישים בביצה טרופה ומניחים להתפחה שנייה של 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה. 

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.