עוף ממולא בפריקה, פירות יבשים, שקדים וצנוברים
מנה עיקרית שהיא ארוחה שלמה כולל התוספות, חגיגית ונהדרת וקלת הכנה! הפריקה (סוג של חיטה עם ארומה נהדרת) מקבלת את מיצי העוף והמשרה ויחד עם פירות יבשים ושקדים
המרכיבים ל6-8:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות פריקה (להשיג בחנויות טבע ותבלינים)
- 1/3 כוס פירות יבשים קצוצים (תאנים / משמשים / שזיפים / חמוציות)
- 100 גרם שקדים קלויים קצוצים או צנוברים קלויים קלות
- 1 כפית בהראט
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 1 עוף שלם טרי "תנובה"
- 1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1/4 כוס סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 בצל גדול קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערית את מרכיבי המשרה.
-
02.
מורחים היטב את העוף במשרה. בחלק החזה מפרידים את העור כך שנוצרים כיסים דרכם מורחים גם את החזה, מתחת לעור, במשרה. מכסים ושומרים במקרר כשעתיים (לפחות שעה ואפשר ללילה)
-
03.
מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מצרפים את יתר חומרי המילוי למעט המים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומצננים מעט
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את העוף מהמקרר, מעמידים אותו בקערה כך שפתח המילוי כלפי מעלה וממלאים במלית.
-
05.
שמים בתבנית (אפשר לצפות בנייר אפייה) את יתרת המילוי, עליה את העוף כשהחזה כלפי מטה וסביב את הדלורית. מורחים את העוף בשאריות המשרה.
-
06.
מכסים בנייר אפיה ובנייר כסף ומהדקים היטב לאטימה. צולים בתנור שחומם ל 220 מעלות כ 50 דקות, מוציאים, מסירים את הכיסוי, צולים כ-15 דקות נוספות עד השחמה ומגישים.
טיימר מופעל