כוסות פילו במילוי סלט יווני – לאירוח קייצי קליל | השף הלבן

כוסות פילו במילוי סלט יווני

הנה דרך מרשימה, נוחה וטעימה להגשת סלט – ככה תכינו בקלות כוסות פילו אישיות פריכות ממולאות בסלט יווני קייצי ומרענן. הלהיט שיכבוש את המשפחה או האורחים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כוסות פילו במילוי סלט יווני
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל20 כוסות:

לכוסות פילו:
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לסלט:
  • 2 מלפפונים ירוקים קצוצים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • כ-10 זיתים חתוכים ללא הגרעין
  • ½ בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לחתיכות קטנות
לתיבול:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • עלי אורגנו טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.

  • 04.

    חותכים את העלה הגדול ל-9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך תבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.

  • 05.

    אופים את הכוסות עלי פילו כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט בצדדים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה.

  • 07.

    שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.

  • 08.

    מכינים סלט מכל הירקות והגבינה ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

הידעת?

הרכבת המנה:
ממלאים כל כוס בסלט יווני ומקשטים בעלה אורגנו. אוכלים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(4)