כוסות פילו במילוי סלט יווני
הנה דרך מרשימה, נוחה וטעימה להגשת סלט – ככה תכינו בקלות כוסות פילו אישיות פריכות ממולאות בסלט יווני קייצי ומרענן. הלהיט שיכבוש את המשפחה או האורחים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל20 כוסות:
לכוסות פילו:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לסלט:
- 2 מלפפונים ירוקים קצוצים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
- כ-10 זיתים חתוכים ללא הגרעין
- ½ בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
- 100 גרם גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לחתיכות קטנות
לתיבול:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט מלח
- עלי אורגנו טריים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל180 מעלות.
-
02.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו.
-
03.
חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.
-
04.
חותכים את העלה הגדול ל-9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך תבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.
-
05.
אופים את הכוסות עלי פילו כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט בצדדים.
טיימר מופעל
-
06.
חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה.
-
07.
שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.
-
08.
מכינים סלט מכל הירקות והגבינה ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
הידעת?
הרכבת המנה:
ממלאים כל כוס בסלט יווני ומקשטים בעלה אורגנו. אוכלים מיד.
הכנת? כאן מדרגים