קציצות טופו ברוטב ארטישוק ואפונה – מושלם לשישי | השף הלבן

קציצות טופו ברוטב ארטישוק ואפונה

סיר של תבשיל קציצות עם טופו בסגנון פרובנס ברוטב ארטישוק ואפונה, ניחוח אמיתי של ארוחת שישי. כל כך טעים שלא יישאר ממנו כלום, מומלץ להגיש עם אורז או חלה.

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות טופו ברוטב ארטישוק ואפונה
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל16 קציצות:

לקציצות:
  • 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 בצל קטן
  • 3 כפות קמח חומוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כפית תבלין בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן צמחי לטיגון הקציצות
לרוטב:
  • 2 כפות שמן צמחי (זית/ קנולה)
  • 1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט", פרוסות לרצועות
  • 1 כוס אפונת גינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 ענף סלרי, קצוץ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • גרידה + מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל לפי טעם

הוראות הכנה:

  • 01.

        במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הקציצות ומעבדים עד לקבלת תערובת במרקם משחתי וחלק.

  • 02.

        במחבת מחממים מעט שמן לטיגון הקציצות. בידיים רטובות קורצים מהתערובת הדביקה קציצות בקוטר של כ-4 ס"מ, מניחים בזהירות במחבת ומטגנים, 2 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

        במחבת רחבה (סוטאז') על אש בינונית-נמוכה מחממים שמן צמחי. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות. מוסיפים סלרי, רצועות תחתיות הארטישוק, כורכום, גרידה + מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל שחור, וממשיכים לבשל במשך 10 דקות. מערבבים מידי פעם.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

        מוסיפים לסיר כוס מים, מערבבים ומשטחים את רצועות הארטישוק.

  • 05.

        מסדרים מעל את הקציצות בשכבה אחת ומפזרים כוס אפונה מוקפאת. מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהאפונה רכה, אך לא רכה מידי.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

        כדאי לפזר מעט עלי כוסברה טריים לפני הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)