מאפה "תלושתי" פיצה
מיני שבלולי בורקס פיצה כמו שכולנו אוהבים מתחברים לעוגת פיצה ענקית שאי אפשר שלא לחסל. מתכון קל ומהיר, הפעם הילדים מכינים ארוחת ערב.
המרכיבים ל10 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק תורכי פילאס "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 חבילות קטנות רסק עגבניות (400 גרם סה"כ)
- 1/2 חבילת פתיתים מיוחדים לפיצה קולקשן
- חופן אורגנו/ בזיליקום טרי לפיזור – לא חובה
- פטריות קצוצות/ תירס/ זיתים קצוצים- לא חובה
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים בצק פילאס לפי ההוראות על האריזה.
-
02.
מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית טורבו ומצפים את התבנית העגולה בנייר אפייה.
-
03.
פורסים את הבצק על משטח העבודה ומורחים עליו באופן אחיד את רסק העגבניות.
-
04.
מפזרים מעל אורגנו או בזיליקום אם רוצים.
-
05.
מפזרים שכבה אחידה של גבינה צהובה מעל הבצק ומוסיפים תוספות שאוהבים- פטריות/ תירס/ זיתים או שמשאירים קלאסי.
-
06.
מגלגלים את הבצק מהחלק הארוך לרולדה ארוכה, ניתן לחלק את הבצק לשניים להקל על הגלגול.
-
07.
חותכים את רולדת הבצק לשבלולים קטנים באורך של 3 סנטימטר ומסדרים בתבנית במרווחים קטנים.
-
08.
בעזרת מברשת מורחים בעדינות מעל לכל שבלולי הפיצה את הביצה הטרופה.
-
09.
אופים בתנור כ – 40-50 דקות או עד ששבלולי הפיצה משחימים מכל הצדדים.
טיימר מופעל
הידעת?
ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם.
קבלו מתכון למיני שבלולי בורקס פיצה כמו שכולנו אוהבים מתחברים לעוגת פיצה ענקית שאי אפשר שלא לחסל. מתכון קל ומהיר. הפעם הילדים מכינים ארוחת ערב.