לביבות קייל עם צ'יה ובולגרית ללא ביצים וללא גלוטן | השף הלבן

לביבות קייל, צ'יה ובולגרית (ללא ביצים וללא גלוטן)

מתכון ללביבות מלאות כל טוב על בסיס קייל. צבע נהדר וטעם מפתיע נפלא

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות קייל עם צ'יה ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 30 יחידות:

  • 1 חבילה (250 גרם) עלי קייל קצוצים דק דק
  • 2 כפות זרעי צ'יה + 6 כפות מים רותחים
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף חמוציות או צימוקים קצוצים דק
  • 150 גרם בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח, קורט פלפל
  • 1/2 - 3/4 כוס קמח טפיוקה או רגיל
  • לטיגון: שמן זית או אחר לטיגון חצי עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומאדים את הקייל (מערבבים מידי פעם) עד שהנוזלים מתאדים והקייל מתרכך.

  • 02.

    שמים את הקיייל ויתר המרכיבים למעט הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח (מתחילים מ 1/2 כוס ואם צריך מוסיפים) ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 03.

    מחממים במחבת שמן חצי עמוק, בידיים רטובות יוצרים לביבות, מהדקים ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות עד שהלביבות מזהיבות. מעבירים לנייר סופג. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.