לביבות קייל עם צ'יה ובולגרית ללא ביצים וללא גלוטן | השף הלבן

לביבות קייל, צ'יה ובולגרית (ללא ביצים וללא גלוטן)

מתכון ללביבות מלאות כל טוב על בסיס קייל. צבע נהדר וטעם מפתיע נפלא

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות קייל עם צ'יה ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל30 יחידות:

  • 1 חבילה (250 גרם) עלי קייל קצוצים דק דק
  • 2 כפות זרעי צ'יה + 6 כפות מים רותחים
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף חמוציות או צימוקים קצוצים דק
  • 150 גרם בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח, קורט פלפל
  • 1/2 - 3/4 כוס קמח טפיוקה או רגיל
  • לטיגון: שמן זית או אחר לטיגון חצי עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומאדים את הקייל (מערבבים מידי פעם) עד שהנוזלים מתאדים והקייל מתרכך.

  • 02.

    שמים את הקיייל ויתר המרכיבים למעט הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח (מתחילים מ 1/2 כוס ואם צריך מוסיפים) ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 03.

    מחממים במחבת שמן חצי עמוק, בידיים רטובות יוצרים לביבות, מהדקים ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות עד שהלביבות מזהיבות. מעבירים לנייר סופג. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)