אוזני המן ללא גלוטן במילוי חציל קלוי ובולגרית
מאפה מעולה לארוח ולפיקניק, פריך מבחוץ עם מילוי של חציל קלוי ובולגרית. אם אתם נמנעים מגלוטן אמצו אותו גם לקישים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל22:
לבצק פריך מלוח:
- 1 כוס קורנפלור או קמח טפיוקה
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח תירס
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- 1 ביצה טרופה
- 1-2 כפות מים קרים, לפי הצורך
למילוי:
- 1 כוס חציל קלוי (מוכן או ביתי)
- 150 גרם בולגרית 5% או 16% פיראוס מפוררת
- 1/2 ביצה טרופה
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ
- 1 כף קורנפלור או קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הבצק למעט המים ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. מוסיפים מים ומעבדים עד קבלת בצק.
-
02.
מערבבים את חומרי המילוי. מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 4-5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר7-8 ס"מ ומניחים בתוך כל עיגול כפית גדושה מילוי. אוספים את שולי הבצק למשולש ומהדקים. מעבירים לתבנית ואופים כ 20-25 דקות עד שקצוות האוזניים משחימות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים