קוקאקייה – הגרסה היוונית לוופי – פאי
קינוח שמח לגדולים ולקטנים: סנדביץ' של עוגיות רכות מצופה שוקולד וממולא בגבינת שמנת ותותים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12-15 יחידות:
לעוגיות רכות:
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 כפית גרידת קליפת תפוז או לימון
- 1/2 כוס יוגורט תנובה מחלב עיזים
- 1.5 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
לקרם:
- 1 גביע גבינת נפוליאון
- 1 כוס תותים קצוצים
- 4 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות חמאת תנובה
- לעיטור: 3-4 תותים חתוכים לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים היטב ביצים, סוכר ומלח בקערה. מוסיפים חמאה וגרידה וטורפים לעיסה אוורירית. מוסיפים יוגורט וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים לעיסה אחידה.
-
02.
מניחים עטרות נייר (מנז'טים) לאפיה בתבנית ומחממים תנור ל 200 מעלות. שמים בכל עטרת נייר כפית גדושה מהעיסה ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין ומחלצים מהנייר.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים שוקולד וחמאה לקרם חלק. מורחים מחצית העוגיות ומניחים על רשת לצינון.
-
04.
מערבבים את מרכיבי הקרם בעזרת מזלג. מועכים מעט את התותים. מניחים כפית גדושה על העוגיות שלא צופו בקרם ומכסים בעוגיות המצופות, כמו סנדביץ'. מעטרים ב 1/4 תות ושומרים במקרר עד ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים