קוקאקייה - הגרסה היוונית לוופי - פאי | השף הלבן

קוקאקייה – הגרסה היוונית לוופי – פאי

קינוח שמח לגדולים ולקטנים: סנדביץ' של עוגיות רכות מצופה שוקולד וממולא בגבינת שמנת ותותים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוקאקייה - הגרסה היוונית לוופי - פאי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12-15 יחידות:

לעוגיות רכות:
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כפית גרידת קליפת תפוז או לימון
  • 1/2 כוס יוגורט תנובה מחלב עיזים
  • 1.5 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
לקרם:
  • 1 גביע גבינת נפוליאון
  • 1 כוס תותים קצוצים
  • 4 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • לעיטור: 3-4 תותים חתוכים לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים היטב ביצים, סוכר ומלח בקערה. מוסיפים חמאה וגרידה וטורפים לעיסה אוורירית. מוסיפים יוגורט וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מניחים עטרות נייר (מנז'טים) לאפיה בתבנית ומחממים תנור ל 200 מעלות. שמים בכל עטרת נייר כפית גדושה מהעיסה ואופים  12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין ומחלצים מהנייר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    ממיסים שוקולד וחמאה לקרם חלק. מורחים מחצית העוגיות ומניחים על רשת לצינון.

  • 04.

    מערבבים את מרכיבי הקרם בעזרת מזלג. מועכים מעט את התותים. מניחים כפית גדושה על העוגיות שלא צופו בקרם ומכסים בעוגיות המצופות, כמו סנדביץ'. מעטרים ב 1/4 תות ושומרים במקרר עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)