סלט אורז אדום חגיגי | השף הלבן

סלט אורז אדום חגיגי

סלט כיפי שמשלב מתוק עם מלוח. תוספת מושלמת לארוחת ט"ו בשבט ולבכלל

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אורז אדום חגיגי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1.5 כוסות אורז אדום
  • 1/3 כוס פירות יבשים קצוצים
  • 1/3 כוס שקדים קלויים קצוצים
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס צנוניות קצוצות או מגוררות גס (לא הכרחי)
  • 100 גרם פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
לרוטב:
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • 1 שן שום
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים או טורפים את מרכיבי הרוטב לרוטב חלק. מבשלים את האורז בשפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 12 דקות עד שהוא רך אך לא עיסתי, מסננים היטב ומעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.