סלט אורז אדום חגיגי
סלט כיפי שמשלב מתוק עם מלוח. תוספת מושלמת לארוחת ט"ו בשבט ולבכלל
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4-6:
- 1.5 כוסות אורז אדום
- 1/3 כוס פירות יבשים קצוצים
- 1/3 כוס שקדים קלויים קצוצים
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס צנוניות קצוצות או מגוררות גס (לא הכרחי)
- 100 גרם פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1 שן שום
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים או טורפים את מרכיבי הרוטב לרוטב חלק. מבשלים את האורז בשפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 12 דקות עד שהוא רך אך לא עיסתי, מסננים היטב ומעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים