ריסוני סלטה – סלט פתיתים עם זוקיני, חצילים, עגבניות וצפתית
סלט מהסוג שמהווה ארוחה מלאה עם פתיתים ירקות וגבינה צפתית. מושלם לארוז ולקחת לעבודה או לפיקניק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 זוקיני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 חציל קטן או 1/2 חציל גדול חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש
- מלח, פלפל
- 2 עגבניות מגוררות גס
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 150 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
- 1 כוס (לפני בישול) פתיתים מוכנים לפי ההוראות על האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחממים תנור ל 200 מעלות. מפזרים זוקיני וחציל בתבנית, מפזרים אורגנו, מלח, פלפל ושמן זית, מערבבים בידיים ואופים 25 דקות עד שמזהיב.
טיימר מופעל
-
02.
שמים בקערה עגבניות, שום, מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים. מוסיפים חציל וזוקיני קלויים, פטרוזיליה, צפתית ופתיתים. מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים