מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי | השף הלבן

מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי

מושלם לאירוח או מבארוחת הערב המשפחתית. קבלו את המתכון של סיגל למאפה אישי קוצר מחמאות עם גבינות וברוקולי

מאת: סיגל ברמר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו במילוי גבינות וברוקולי
צילום: סיגל ברמר

המרכיבים ל 9:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/2 (400 גרם) חבילה פתיתי ברוקולי סנפרוסט (מופשרים)
  • 250 גרם גבינה בולגרית5% "פיראוס"
  • 150 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן לשימון הפילו

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים חצי חבילה פתיתי ברוקולי לאחר שסחטנו מהם את עודפי המים מההקפאה,

  • 02.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

  • 03.

    בקערית מקשקשים ביצה. מוסיפים 3/4 ביצה לתערובת הגבינות (נשאיר 1/4 ביצה להברשת המאפים).

  • 04.

    מניחים דף פילו על נייר אפייה, משמנים היטב ומתחילים לגלגל את דף הפילו מהפינה התחתונה עד לאמצע, שמים כפית גדושה לאורך דף הפילו (צמוד לגלגול ) לא צריך יותר מכפית, מגלגלים עד שנשאר משולש.

  • 05.

    מכווצים את הגליל שנוצר,מחברים את 2 קצוות הגליל המכווץ עד שמקבלים צורת פרח עם בסיס. שמים כפית גדושה מהמילוי ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל המאפים נבריש את הבצק עם הביצה שהשארנו.

  • 06.

    אופים בחום 180 מעלות (תנור מחומם מראש) כ-1/2 שעה או עד שהמאפים זהובים/שחומים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.