תבשיל חזה עוף ואורז במחבת אחת
ארוחה מלאה במחבת שאפשר להכין גם למשפחה גדולה (משתמשים במחבת גדולה ומכפילים כמויות). בצורת הבישול הזו העוף מושחם ולאחר מכן מתבשל באידוי כך שהוא נשאר רך

המרכיבים ל 2:
- 1 חזה עוף שלם (פרפר) מחולק ל-2, נקי משומן ועצמות "עוף תנובה"
- 1 כף מיץ לימון
- פפריקה, מלח, פלפל
- 1 כפית עלי תימין או אורגנו, טרי או מיובש
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 2 פלפלים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית כמון
- 1 מיכל רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 1 כוס אורז בסמטי
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה.
הוראות הכנה:
-
01.
מתבלים את חזות העוף משני צידיהם במיץ לימון, פפריקה, מלח, פלפל ותימין או אורגנו. מחממים שמן במחבת וצורבים את חזות העוף על להבה גבוהה, משני הצדדים עד שהם משחימים (אך עדיין נאים בפנים) ומוציאים לצלחת.
-
02.
מוסיפים כף שמן למחבת ואת הבצל והפלפלים ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים כמון, רסק, מלח ופלפל ומטגנים דקה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות עד שהאורז מתרכך אך לא עשוי לגמרי. טומנים את חזות העוף באורז, מכסים ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהאורז רך, הנוזלים נספגו והעוף עשוי (בודקים בעזרת סכין בחלק העבה של החזה שהעוף לבן גם בפנים). אם העוף עדיין נא, ממשיכים לבשל ואם כל המים נספגו מוסיפים עוד 1/4 כוס מים. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
טיימר מופעל