סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות ובולגרית | השף הלבן

סלטה אורזו – סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת

סלט שהוא ארוחה קלה עם טעמים רעננים של תרד, עגבניה ולימון

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלטה אורזו - סלט אורז לימוני עם תרד, עדשים, עגבניות וקוביות בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף ויבש
  • 3/4 1 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות עלי תרד דחוסים, נקיים, קצוצים
  • 1 כפית מלח, פלפל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס עדשים "סנפרוסט" מבושלות
  • 2-3 עגבניות קצוצות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 150 גרם קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן ושום. לפני שהשום מתחיל להזהיב מוסיפים אורז ותרד ומטגנים דקה שתיים. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ 15 דקות עד שהמים נספגים והאורז רך. מצננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.