"לחמניות" ברוקולי ללא קמח | השף הלבן

"לחמניות" ברוקולי ללא קמח

לחמניות נטולות גלוטן נפלאות על בסיס ברוקולי

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן

המרכיבים ל10 יחידות:

  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי מוקפאים "סנפרוסט"
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 4 כפות גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
  • 100 גרם קורנפלור
  • תבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ, משומנת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את פתיתי הברוקולי במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.

  • 02.

    מערבבים בקערה חלמונים, פתיתי ברוקולי, גבינה, אבקת אפייה, מלח ופלפל.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הקורנפלור עד לקבלת תערובת יציבה ותפוחה.

  • 04.

    מקפלים את תערובת הברוקולי לתוך החלבונים כף אחרי כף, מכסים ומכניסים למקרר לכ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    יוצקים מהתערובת לתבנית עד 2/3 מגובה השקע.

  • 06.

    מעבירים לתנור שחומם ל-C160 ואופים כ-20 דקות להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לתחליפי לחם מקוריים, למשל לחם ברוקולי. קבלו מתכון מפתיע ומפנק ללחם ללא גלוטן העשוי על בסיס ברוקולי. תתכוננו להיות מופתעים לטובה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)